AcasăNewsCasa Alba loveste Israelul sub centura

Casa Alba loveste Israelul sub centura

Marii aliati, SUA si Israelul, trec din nou printr-un puseu de totala neincrede, dupa ce Casa Alba a publicat detalii dintr-un proiect militar, pe care israelienii il doreau secret.

Sistemul Arrow 3 (foto jos) dezvaluit de americani strica „prietenia” intre Obama si Netanyahu
Arrow 3

N-a fost sa fie. Administratia Obama a publicat peste 1.000 de pagini de detalii ale unei baze antiracheta pe care urma s-o construiasca in Israel, de la sistemul de racire pana la grosimea peretilor!

Este vorba de noul sistem antiracheta Arrow 3, un proiect de 25 de milioane de dolari, care trebuia construit in Tel Shahar, intre Ierusalim si Asdod, facilitate care este trecuta la „top secret” in dosarele armatei israeliene. „Daca un inamic al Israelului ar vrea sa lanseze un atac asupra acestei baze, americanii i-au publicat un ghid”, a declarat un ofiter israelian de grad inalt.  „Nu este ingrijorator ce au facut americanii, ci de-a dreptul socant!” Purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Wesley Miller, a declarat ca SUA publica in mod obisnuit detalii din proiectele in curs pe un site de afaceri, astfel ca posibilii contractori sa estimeze costurile!

Marea balbaiala privind Siria

Armata israeliana a mai suferit o lovitura chiar din interior. Raportul ministrului Apararii, Mose Yaalon, privind Siria a fost desfiintat de chiar ofiterii superiori ai armatei, care se tem ca serviciile secrete ale Armatei sunt „pe langa” realitatea din Siria. Si anume ca Bashar si-a asigurat Damascul, cele „patru districte” ocupate de rebeli, cum a raportat Yaalon, sunt de fapt „puncte de rezistenta din care rebelii executa foc sporadic, nemaiconstituind niciun pericol pentru centrul capitalei sau pentru aeroport”. Avioanele rusesti si iraniene, transportand arme si ajutoare, aterizeaza din nou in siguranta la Damasc!

Ranitii sunt operati in flux continuu in spitalele siriene din Grupul Orient

Mii de raniti intr-o singura luna

Mai uluitor este un raport ONU in care se specifica „necesitatea prezentarii mai multor dovezi privind folosirea armelor chimice in Siria si de catre cine”! Toate aceste „neputinte” la nivel de mari puteri si mari organisme internationale sunt platite de poporul sirian. Un raport al dr. Abdulhamed Dabbak, directorul unuia dintre spitalele Grupului Orient (gestionate de sirieni din donatii, sponsor principal fiind Ghassan Aboud, iar manager general dr. Ammar Martini) preciza ca doar in luna mai au fost inregistrati 7.833 de pacienti. Intr-un singur spital, intr-o singura luna!

author avatar
Adina Mutar
1.319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger