AcasăNewsCartofii au scazut inflatia din Romania

Cartofii au scazut inflatia din Romania

Cartofii au ajuns sa coste chiar mai putin de un leu pe kilogram

Inflatia a ajuns in septembrie la 3,45%, cel mai scazut nivel din 1990 pana in prezent. Acest record s-a datorat in special cartofilor, care s-au ieftinit cu 35%.

Cartofii au ajuns sa coste chiar mai putin de un leu pe kilogram

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, estimase deja cu o luna in urma ca inflatia va cobori sub 4%. Economistul-sef al  Bancii Nationale, Valentin Lazea, afirma recent ca Romania si-a putea reduce inflatia sub 3% in urmatorii ani. Scaderea inflatiei la 3,45% in septembrie a avut loc multumita pretului cartofilor, care s-au ieftinit cu 35% fata de luna precedenta.

La  reducerea indicelui preturilor de consum au mai contribuit si alte  legume, care s-au ieftinit cu  13%, precum si fructele, cu 5,7%.  La categoria alimente, in septembrie doar ouale s-au scumpit, fiind vandute cu pret majorat cu 5%.

author avatar
Arpad Dobre
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. Politicile neghioabe ale golanilor care au distrus Roamania si acre tind sa decimeze prin masuri fasciste cu solutiile lor finale acest neam ne readuc in atentie optiunea pentru razbunare definitiva cu acesti mentori ai trecutului si revansei….vom fi ceea ce am fost si mai mult legandu-i pe acesti nemernici si urmasii lor ,beizadelele si tarfele Roamniei..vom reda romanilor demnitatea si drptul la viata…inca putin..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger