AcasăNewsCartele prepay, doar cu buletinul din 2020

Cartele prepay, doar cu buletinul din 2020

Cartele prepay devin din nou motiv de vâlvă

După ce angajații de la 112 au fost certați pentru cazul de la Caracal dar și pentru alte aspecte legate de modul lor de operare, iată că Guvernul spune că a decis ca de acum încolo cartelele preplătite, prepay,  vor putea fi achiziționate doar după prezentarea unui act de identitate. Acest lucru a fost adoptat prin ordonanță de urgență și va intra în vigoare de la începutul anului viitor. 

Cartele prepay devin din nou motiv de vâlvă

Dar culmea este că doar furnizorii de telefonie mobilă au posibilitatea de a colecta, deține și utiliza datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM. Deci ies din discuție buticurile de la care puteai să achiziționezi  o cartelă pentru telefon. Deciziile Guvernului vor fi drastice pentru cei care nu vor respecta legile impuse. Astfel că, până la 1 septembrie anul viitor, cei care au cumpărat cartele anterior aplicării deciziei trebuie să-și prezinte datele de identificare. De la această dată, cei care nu respectă obligația nu vor mai putea folosi serviciile de telefonie mobilă. Decizia vine după ce au fost mai multe discuții pe această temă a simurilor prepay cumpărate de oriunde. Pe de altă parte, actul normativ adoptat ar putea să ajungă din nou la Curtea Constituțională. Această prevedere privind vânzarea cartelelor prepay doar cu buletinul are o istorie îndelungată. Prima dată când a apărut această idee, a fost în 2012, după atacul terorist din localitatea bulgară Burgas, când a fost discutată problema în ședința CSAT. După  acest moment au urmat o serie de de arestări suspecte ca cea a magistratului Toni Greblă, judecător la CCR care a susținut că nu este necesar ca aceste cartele să fie nominale.

author avatar
Ramona Feraru
167 afisari

3 COMENTARII

  1. ” Au urmat o serie (de arestări) …ca cea… ” – un dezacord și o cacofonie (poftă bună!), într-o singură frază. Jurnaliști, dom’le, jurnaliști! A tunat și i-a adunat.

  2. Deci Alexandra le-a zis la proastele alea STS cu nume si prenume cine e unde e si ce au facut proxenetii. E ridicol ce face Dracila cu cartelele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger