AcasăNewsCARTEA JUNGLEI: Secretul din spatele celei mai indragite povesti!

CARTEA JUNGLEI: Secretul din spatele celei mai indragite povesti!

Scriitorul celebrei povesti pentru copii „Cartea Junglei”, „taticul” indragitelor personaje Mowgli, Baloo, Bagheera, si altele, a marturisit ca este foarte probabil ca scrierea sa fi fost inspirata de ideile altora.

O scrisoare a scriitorului Rudyard Kipling, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1907, l-ar pune pe creatorul uneia dintre cele mai frumoase povesti intr-o lumina proasta. Autorul cartii ar fi lasat in 1895 o scrisoare pentru o femeie in care a marturisit ca unele idei din „Cartea Junglei” s-ar putea sa nu fie in totalitate rodul imaginatiei lui, noteaza guardian.co.uk.

„Este foarte posibil sa ma fi inspirat din ideile altor oameni, insa nu-mi amintesc din povestile carora am furat”, a scris Rudyard Kipling,  intr-o scrisoare care acum e scoasa la licitatie pentru suma de 2.500 de lire sterline.

Autorul cartii, al optulea laureat al premiului Nobel pentru literatura, a fost intr-un timp cel mai bine platit scriitor din lume.

Joseph Rudyard Kipling ( nascut in Bombay, India)  este cunoscut publicului larg datorita scriersii sale pentru copii – „Cartea Junglei”, aparuta in 1894. In 1934 i s-a acordat, alaturi de William Butler Yeats, Premiul Gothenburg pentru poezie.

Foto: The Guardian

[youtube]9ogQ0uge06o[/youtube]

author avatar
Alina Costache
1.845 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger