AcasăNewsCarnea si lactatele, la control. Azi incep verificarile in supermarketuri, piete si...

Carnea si lactatele, la control. Azi incep verificarile in supermarketuri, piete si macelarii

Inspectorii sanitar veterinari vor porni, de luni incepand, o actiune menita sa verifice in ce masura este prezenta bacteria E-Coli (Escherichia Coli verotoxigenă) in alimentele de origine animala care ajung pe masa romanilor.

Mai clar fie spus, aceste verificari pe care reprezentantii Autoritătii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor le vor face, de la inceputul acestei saptamani si in decursul lunilor urmatoare, sunt unele de proportii si fac parte dintr-un Plan National de Control, semn ca includ nu doar in Capitala, ci si in restul tarii.

Vor fi verificate laptele crud si produse lactate, precum si carnea si preparatele din carne – proaspata care sunt gata sa ia calea galantarelor. Din cate mentioneaza reprezentantii Autoritătii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), in intervelul in care are loc acaeasta catiune de control, se vor preleva probe- atat de la abatoare, cat si din magazine alimentare, carmangerii si macelarii, dar si din supermarketuri si restaurante. Totodata, vor fi verificate produsele din ferme si targuri, dar si din piete, inclusiv dozatoarele de lapte de la care cumpara romanii.

Avand in vedere, insa, ca actiunea urmeaza sa se incheie catre finele anului, rezultatele nu vor fi aflate abia in decembrie, ci progresiv, adica saptamanal, vor fi anuntate concluzii ale analizalor probelor prelevate.

sursa foto: Facebook/Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

author avatar
Cristina Stefan
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger