AcasăNewsCarnea de miel, un lux de Paşte! Cum explică fermierii scumpirile

Carnea de miel, un lux de Paşte! Cum explică fermierii scumpirile

mielCarnea de miel, un lux de Paşte! Cum explică fermierii scumpirile

Crescătorii de animale anunţă că preţul mieilor va fi mai mare faţă de anul trecut, după ce furajele s-au scumpit foarte mult. 

Deşi mai sunt trei luni până la sărbătorile pascale, crescătorii de animale anunță deja prețuri mult mai ridicate ca anul trecut pentru carnea de miel.

Prețul cărnii de miel, majorat de inflație

La fermele din Mureş, mieii cântăresc între 9 și 12 kg, iar ciobanii spun că, dacă va exista cerere, îi vor sacrifica la începutul lunii aprilie.

„De Paşte, greutatea lor va ajunge la aproximativ 20 de kg, eu am vândut doar în viu, iar preţul a fost de 20 de lei”, a spus Balint Hunor, proprietar de oi.

Anual, se consumă între 3.000 – 4.000 de tone de carne de miel la noi în țară. Anul acesta, fermierii așteaptă încă să vadă este oferta țărilor arabe, pentru că acestea importă mulți miei de la noi.

„Sperăm să fie prețul măcar acceptabil, să ne scoatem și noi cheltuielile. Totul depinde de țările arabe, dacă la ei merge treaba, se dă drumul, că la noi mulți nu se mai ocupă să-I taie, îi dă la tir și dacă va fi prețul rău la arabi, va fi și la noi”, spune Nicolae Vaidianu, crescător de oi, pentru sursa citată.

Pe piața internă, au rămas, pentru moment, cam aceleași prețuri. Între 20 de lei în viu, și 40 de lei, tranșat, direct de la producător. Și între 50 și 65 de lei, în măcelării și supermarketuri.

Anul acesta Paștele ortodox este sărbătorit pe 16 aprilie, iar cel catolic cu o săptămână mai devreme.

author avatar
Andreea Vlad
428 afisari

10 COMENTARII

  1. A fost tomană lungă, oile-au putut paște pînă tărziu. Majoritatea celor cu oi își cosesc singuri fînul pt iarnă. De unde scumpirile? Puse din pix să ne sărăciți?
    Treaba cu țările arabe….atîta vreme cît majoritatea turmelor pășunează pe pășunile comunale sau pe terenuri nelucrate să fie oprit orice export.

    • Curent electric, motorina, salarii, impozite marite, inflatie, etc. Ajung astea de le-am zis eu?

      • hanonime, bou te-am lăsat, vită ai ajuns. Consumă la curent la stână. Plus impozite pe carnea vândută în piață. Si CAS +CASS la ciobani…

        • Esti prost Barbule. Aici nu mai e vorba de stana si de cioban. Exista un intreg lant pana iti ajunge tie mielul meu in gura ta, pricepi acum?

  2. Ati terminat de debitat prostiile de dinaitea Craciunului cu carnea de porc si ati inceput cu alte tampenii despre carnea de miel . Ma, voi nu vedeti ca spuneti numai tampenii ??/ Nu va doare capul de atatea prostii ??/ Daca ciobanii o sa ceara 100 de lei pe un kil de carne, o sa-l cumpere cineva ??/ O sa-l manance ei ??/ Afara nu mai pot vinde ca, vai, au sarit in sus ”iubitorii” de animale, asa ca tot la noi vor ajunge. Stati blanzi…

  3. Manevrele acestea cu trambitatul cresterilor de pret, se fac in fiecare an; de Craciun cu carnea de porc si de Paste cu cea de miel. Aceste „stiri” sunt destinate influentarii cumparatorilor, pentru ca ei sa se grabeasca si sa cumpere repede si orice, la orice pret. Unii cad in cursa, sau cine are banui de aruncat ii arunca.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger