AcasăNewsCarne stricata din UE, vanduta in Romania - prejudiciu de 15 milioane...

Carne stricata din UE, vanduta in Romania – prejudiciu de 15 milioane de euro

In dimineata zilei de miercuri au avut loc peste 106 de perchezitii la persoane suspecte de evaziune fiscala cu carne.

Este vorba de carne alterata ce era importata din Uniunea Europeana si apoi vanduta in magazinele mari din Romania. Ce nu mergea in supermarket era procesat si comercializat in fast-food-uri. Carnea care se strica nu era aruncata, ci transformata in mici care erau vanduti la restaurante, in friptura pentru fast-food-uri.  Carnea alterata era vanduta si de o firma de catering, care nu era procesata, firma detinuta de sotia unuia dintre membrii retelei.

Un inspector vamal care facilita intrarea in tara a carnii si un inspector OPC au fost retinuti de Politie pentru cercetari.

Perchezitiile au loc in Bucuresti, Slobozia si in judetul Cluj, prejudiciul ridicandu-se la 15 milioane de euro. Sunt vizate peste 100 de firme din tara. Potrivit celor de la Realitatea TV, cei din retea importau carne alterata din Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania, pentru care nu plateau impozite si era vanduta catre Bulgaria sau Cipru si Ungaria – doar in documente. In realitate, carnea ajungea pe mesele romanilor. Magazine mari o comercializau dupa ce etichetele erau schimbate.

Foto: realitatea.net

author avatar
Andra Nesu
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger