AcasăNewsCarmen Iohannis si sfidarea justitiei

Carmen Iohannis si sfidarea justitiei

Cat Iohannis e in floare, nici in penal nu ma doare. Cantec lautaresc

In sfarsit, sotia presedintelui a aratat ce poate. Pana acum, a stat blajina la umbra functiei lui Iohannis. Nu a deschis gura, iar de remarcat s-a remarcat numai prin tinute deocheate, care nu se potriveau nici cu cei 58 de trandafirasi prinsi in buchetelul vietii, nici cu imprejurarile sau evenimentele la care participa si nici cu prestigiul pozitiei la care va aspira fara succes tot restul vietii. Aceea de Prima Doamna. In cel mai fericit caz, abia de va putea ajunge si ma opresc aici, pentru ca incep sa gandesc urat. Nu foarte urat, pana la urma, dar destul de sincer incat sa faca explozie.

Cat Iohannis e in floare nici in penal nu ma doare Cantec lautaresc

E problema ei ca la nu stiu ce receptie sau spectacol s-a dus imbracata cu o rochie mulata, care ii marca linia bikinilor. O fi fost politica la vedere a sotului. La fel, de ce m-ar interesa ca in vizita la patriarhul Ierusalimului l-a bagat pe popa in boale, etalandu-si nu genunchii, ci „cat mai sus de genunchii”. Nu imi vine in minte acum cum ii spuneau baietii din cartier piesei asteia anatomice. Si nici treaba mea nu e de ce l-a intampinat pe presedintele Germaniei cu sanii impungandu-i victoriosi bluza. Apoi, hai sa fim cinstiti, eu nu ma pricep la femei imbracate. Dar pe arogante le simt din prima.

Femininul de la Dumnezeu

Si-a aratat Carmen Iohannis aroganta fata de justitie, ocolind, din nou, intrevederea cu procurorul Cristian Lazar? Mie mi se pare ca da. Prima data a invocat ca e cu sotul intr-o vizita de stat „in Londra”. In „statul Londra”, dupa cum suna romana tot mai violata a presedintelui, dar si dupa o geografie la fel de caznita. Apoi, la urmatorul termen, Carmen Iohannis iar a tras chiulul. Prin avocat, a trimis o nota, o chestie, un ceva prin fax, care arata ca starea de sanatate nu ii permite sa dea ochii cu justitia. Culmea, cu doar doua zile inainte se infatisa vesela pe Facebook, la o actiune cu anticoruptia, desi din poza nu se intelege nimic. Nici ca e anticoruptie, nici ca o pandeste vreo boala. Si uite cum o loveste virusul, mascat intr-un cod de bare ca sa creasca nota la impresie artistica. Fix in ziua convocarii la Parchet.  Procurorul, spre surprinderea tuturor, a lasat-o mai domol  si a ramas ca. Da. A ramas ca. Nu se stie ce fel de ca. Pe de alta parte, este de inteles. Mai are putin si pleaca din Parchetul General, ce-ati vrea sa faca? Sa  o audieze pe Carmen Iohannis? Da’ de ce sa o audieze? Chiar pe Carmen Iohannis? Inegalabila? Unica? Cea care crede ca Iohannis e un fel de Dumnezeu al Romaniei, iar ea este o…, o…? Nu stiu care e femininul de la Dumnezeu.

Lasa loc de interpretari

Eu sunt mai carcotas si mai scotocitor. Poate ca Intaia Bolnavioara a Dosarului Penal cu casele din Sibiu avea o afectiune, nu contest. Dar as fi facut pe dracu-n patru sa aflu daca a iesit din casa, daca s-a intalnit cu cineva pe strada, daca a mers la scoala, daca a tinut cursuri. Sau, direct la obiect, daca medicul ii e prieten de familie. Nu acuz pe nimeni ca sotia presedintelui ar umbla cu falsuri, Doamne fereste, nu stie ea ce-s alea, dar asa sunt eu, n-am incredere in femei. Si as mai fi scotocit dupa inca un adevar. Pe ce temei vesnica aspiranta la Prima Doamna sfideaza justitia? Daca ar fi venit la audiere, lucrurile s-ar fi lamurit foarte repede si s-ar fi detensionat intreaga situatie. In schimb, prin absenta, nu a facut altceva decat sa o complice si mai mult, lasand loc de interpretari.

Cand te pierde mandria

Ma umfla rasul, dar si revolta, cand imi aduc aminte cu cat tupeu Iohannis Olimpianul a concluzionat ca sotia lui nu trebuie sa vina la Parchet, ca este nevinovata. Aoleu! Peste procurori, peste judecatori, peste justitie? Da, asa a hotarat el. Nu cumva este tot o sfidare a justitiei? Daca te uiti putin in urma, sfidarea asta pare ca se poarta in familie. Iohannis calca in picioare Constitutia, in dosarele prin care a hoinarit a calcat in picioare niste legi, niste reglementari, chiar daca procurorii l-au scos basma curata. Doar prostii si orbii mai sunt astazi apti sa-i inghita snoavele cu nevinovatia lui eterna. Suna ca dracu’, el era nevinovat dar il reclama lumea! Ani de-a randul, a sfidat legea pana cand niste judecatori l-au prins cu ocaua mica si i-au demonstrat ca minte. Era singur sau cu Ravasitoarea langa el cand intra tropaind prin Codul penal? Intreb pentru ca mi se pare ca de acolo s-a molipsit si Carmen Iohannis. Nu cred ca vreun procuror o va vedea la fata, in biroul lui, pe sotia presedintelui. Carmen Iohannis nu va veni la nicio audiere, considera probabil ca este sub demnitatea ei sa calce pe aceleasi trepte pe unde au trecut si vinovatii. Pe de alta parte, Iohannis sotul, in orgoliul lui prostesc, va mai avea cateva iesiri pe tema asta si se va face si mai tare de ras. E adevarat ca pe unii mandria ii pierde?

author avatar
Valentin Boeru
2.950 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger