AcasăNewsCarmen Dan preda lectii de Drept Penal procurorilor

Carmen Dan preda lectii de Drept Penal procurorilor

Carmen Dan, ministrul de Interne, le-a dat o lectie de Drept Penal procurorilor militari si lui Augustin Lazar, care instrumenteaza dosarul privind evenimentele din 10 august,  mitingul diasporei. Reactia a venit dupa ce prim-adjunctul Jandarmeriei si seful Jandarmeriei Capitalei au fost pusi sub urmarire penala in dosarul violentelor de la manifestatie. Parchetul a transmis ca ordinul de evacuare a Pietei Victoria a fost dat cu incalcarea legii, ora 23:11 fiind consemnata in mod nereal.          

„Nu vad in aceasta actiune decat o alta incercare de intimidare a unei institutii fundamentale a statului, si anume Jandarmeria Romana, care are atributii importante in asigurarea ordinii publice. Nu cu mult timp in urma, procurorul general lansa o declaratie in spatiul public, referindu-se la faptul ca procurorii au acces ingreunat la documentele pe care trebuie sa le analizeze. (…) Cred ca n-ar mai fi facut aceasta declaratie, daca ar fi facut efortul minim de a deschide Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, in care se vorbeste foarte clar despre accesul neingradit al procurorilor la toate documentele care sunt clasificate, secret de serviciu sau secret de stat”, a spus Carmen Dan, la sediul MAI, demonstrand ca a citit legea.

Sarcini impuse

In ceea ce priveste punerea sub acuzare a sefilor din cadrul Jandarmeriei care au coordonat actiunile in forta de la protestul diasporei din 10 august, Carmen Dan este de parere ca Ionut Sindile si Laurentiu Cazan nu trebuie sa fie schimbati din functie. „Eu transmit cu certitudine ca nu este o problema cu functionarea Jandarmeriei si ca institutia va continua sa isi faca datoria. In ce nota sa interpretam faptul ca un sef de stat ii traseaza procurorului general sarcini”, a declarat Carmen Dan.

author avatar
Ramona Feraru
632 afisari

4 COMENTARII

  1. Păi e capabilă. A trecut de la făcut cafea cu zaț la lecții de drept, crătițăreasa. Sau a sărit din patul lui Draknea și Tudorel Pieleanu (actual șef IPJ AG), direct în patul cu tratate de drept penal. Și dacă a dormit puțin cu cărțile sub pernă acum le știe pe toate și dă lecții unor oameni care au 20-30 de ani de muncă în dosare penale. Ăsta da tupeu de curvă.

  2. Da, orice recalificare e buna… eu zic sa-si depuna CV-ul la Ministerul Public.
    din ce am inteles e nevoie mare acolo la ei deo secretara buna ca vin tot felul de tupeisti la audieri si vor sa vorbeasca cu „seful” …

  3. Bravo ei, in fond este licentiata in drept si acum demonstreaza ca are suficiente cunostinte juridice cu care sa-i dea in cap lui taica Lazar! Nu-i prima, a inceput treaba ministrul Toader, care i-a explicat ca legea bate regulamentul- taica Lazar cresea ca-i invers!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger