AcasăNewsCarmen Dan ii raspunde lui Iohannis: reactia presedintelui, prematura

Carmen Dan ii raspunde lui Iohannis: reactia presedintelui, prematura

Sefa MAI considera ca primul om in stat s-a cam grabit cand a caracterizat public drept „brutala” interventia jandarmilor de la manifestatia din zona Pietei Victoria.

„Apreciez ca reactia de aseara a dlui presedinte, de a caracteriza ca „brutala”actiunea Jandarmeriei, a fost prematura. Despre legalitatea actiunilor Jandarmeriei, nu dl presedinte trebuie sa se pronunte , ci Parchetul Militar”, a afirmat apasat Carmen Dan, sambata dupa-amiaza, intr-o declaratie de presa sustinuta de la sediul institutiei pe care o conduce.

Replica ministrului de Interne vine ca urmare a postarii, pe pagina oficiala de Facebook a lui Klaus Iohannis, a urmatorului mesaj, cu referire la incidentele aparute la protestul de vineri, din apropierea sediului Guvernului. „Intr-o democratie autentica este dreptul fiecarui om sa protesteze, dar violenta nu este acceptabila, indiferent de optiunile politice. Condamn ferm interventia brutala a Jandarmeriei, puternic disproportionata in raport cu manifestarile majoritatii oamenilor din Piata Victoriei. Incercarea de a infrange vointa oamenilor printr-o reactie violenta a fortelor de ordine este o solutie condamnabila. Ministrul de Interne trebuie sa dea urgent explicatii pentru modul in care a gestionat evenimentele din aceasta seara!”, a ales sa transmita presedintele statului.

foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
205 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum, dracu”, erau prizabili jandarmii cand erau „mana armata” a DNA, ca in politisti nu avea incredere si „arma” preferata a lui Basescu, care repudiase politia pe motiv de „javra ordinara”, dar, acum cand nu s-au lasat toti calcati in picioare au devenit mai afurisiti decat „ciuma rosie”

  2. Daca nu va e cu suparare doamna ministru, ce faceati la postul de comanda? Pacat ca vi-ati intrerupt concediul pt.ca jandarmeria „a aplicat legea” si a trebuit să-i dati „o replica” Presedintelui!?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger