AcasăNewsCarmen Dan: consider ca presedintele s-a antepronuntat/ Critici si la adresa Parchetului...

Carmen Dan: consider ca presedintele s-a antepronuntat/ Critici si la adresa Parchetului General

Timp de peste o ora, ministrul de Interne a raspuns intrebarilor senatorilor din Comisia de Aparare, pe tema protestului din 10 august. In tot acest rastimp, a criticat atat primul mesaj al presedintelui, vizand interventia jandarmilor dupa incidentele aparute la protestul din Piata Victoriei, cat si Parchetul General, pe aceeasi tema.

„Cu totul respectul pentru Administratia Prezidentiala, consider ca presedintele Romaniei s-a antepronuntat, pentru ca toata lumea isi aminteste iesirea publica, imediat dupa evenimentele din 10 august, in care s-a pronuntat foarte clar, in sensul constatarii publice ca Jandarmeria a actionat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general sa se sesizeze. Si cred ca, uitandu-ne doar in atributiile legale ale presedintelui, constientizam cu totii ca Parchetul General nu este in coordonarea  Administratiei Prezidentiale. Binentele ca procurorul general avea competenta sa poata se sesizeze si fara sa-i solicite presedintele Romaniei lucrul acesta”, a precizat sefa MAI, la inceputul audierii sale in Comisie.

Totodata, facand referire la atitudinea Parchetului General, Dan a tinut sa puncteze ca „sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri, cred ca mai degraba se nasc intrebari, decat sa se clarifice lucruri, aspecte. Uitandu-ne la toata presiunea care a fost in ultimele zile – presiune publica pe sefii Jandarmeriei si pe secretarul de stat care raspunde de institutiile prefectului in cadrul Ministerului – luand in calcul inclusiv faptul ca acestia si-au aflat calitatea din media, si nu asa cum ar fi fost normal, comunicata de catre Parchetul General, tot ce pot sa spun este ca am incredere ca intr-un stat de drept justitia va functiona si ca pana la urma adevarul va iesi la lumina si ca in instanta de judecata se va face dreptate. Am incredere ca judecatorii vor face lucrul acesta, fara a se intelege ca pun o umbra de indoiala asupra procurorilor”.

Carmen Dan a fost insotita la Parlament de doi oficiali din cadrul MAI-ului, inaintea audierii oficialului guvernamental oferind explicatii la aceeasi Comisie si doi sefi ai Jandarmeriei Romane, precum si prefectul Capitalei, Speranta Cliseru.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger