AcasăNewsCarmen Adamescu, retinuta. Evaziune de 10 milioane de euro

Carmen Adamescu, retinuta. Evaziune de 10 milioane de euro

Fosta nevasta a lui Dan Adamescu, Carmen Adamescu (acum Palade)a fost retinuta, ieri, de politistii de la IGPR dupa mai multe ore de audieri. Acuzatiile sunt foarte grave, de evaziune fiscala de peste 43.000.000 de lei. Totodata, politistii au facut perchezitii in mai multe locatii de unde au ridicat documente. Carmen Adamescu va fi dusa in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

„In cadrul dosarului penal privind infractiuni de delapidare si evaziune fiscala, ofiterul de caz din cadrul DICE a dispus retinerea suspectei Adamescu Carmen”, au anuntat politistii. Prejudiciul in acest caz este de aproape 10 milioane de euro. Perchezitiile, sapte la numar, au avut loc in urma unui denunt depus de Alexander Adamescu, precum si de magazinul Unirea Shopping Center. Fiul magnatului decedat in puscarie a denuntat activitatile ilicite si contractele fictive in cazul firmelor controlate de mama sa vitrega. Ulterior, acesta a depus o plangere si la Unirea Shopping Center, societate care, la randul ei, a sesizat autoritatilor.

Facturi fictive

”Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, in virtutea functiilor de conducere detinute in cadrul unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate <inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii>, ar fi incheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestari servicii, prelungite sau modificate prin acte aditionale succesive, cu alte societati comerciale controlate direct sau prin intermediari. In baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plati cu consecinta prejudicierii societatii, prin delapidarea acesteia cu sumele platite in baza facturilor fictive”, precizeaza IGPR intr-un comunicat. Potrivit politistilor, platile efectuate ilegal in conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. Alexander Adamescu, a fost arestat preventiv a doua oara, in cursul lunii martie anul acesta, in Marea Britanie dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare. Alexander Adamescu a mai fost arestat in vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mita, dar a fost eliberat pe cautiune.

author avatar
Ramona Feraru
743 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger