AcasăNewsCarmen Adamescu, retinuta de politisti

Carmen Adamescu, retinuta de politisti

Dupa ce in prima parte a zilei s-a vehiculat informatia ca s-au facut perchezitii intr-un dosar de delapidare si evaziune fiscala si ca ar fi fost vizate si firme detinute sau controlate de fosta sotie a afaceristului Dan Adamescu, decedat anul trecut, s-a aflat ca, in cursul dupa-amiezii, Carmen Palade (fosta Adamescu) a fost retinuta de politisti.

Fosta sotie a milionarului a fost dusa in prima faza la audieri la politie, la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, nedorind sa faca declaratii in fata presei. Ulterior, s-a aflat, din surse judiciare, ca aceasta a fost retinuta in dosarul in care politistii vorbesc despre un prejudiciu de 43 de milioane de lei.

Iata ce anuntasera reprezentantii IGPR despre perchezitiile din prima parte a zilei:

„La aceasta ora, politistii  Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectueaza 7 perchezitii, in Bucuresti. Activitatile se desfasoara la locuintele mai multor persoane banuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei, prin delapidare si evaziune fiscala.

La data de 10 octombrie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti,  pun in aplicare 7 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de delapidare si evaziune fiscala.

Din cercetari a reiesit ca persoanele banuite, in virtutea functiilor de conducere detinute in cadrul unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate ,,inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii”, ar fi incheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestari servicii, prelungite sau modificate prin acte aditionale succesive, cu alte societati comerciale controlate direct sau prin intermediari.

In baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plati cu consecinta prejudicierii societatii, prin delapidarea acesteia cu sumele platite in baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Platile efectuate ilegal in conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

De asemenea, persoane cu functii de conducere in cadrul societatii prejudiciate sunt banuite ca si-ar fi insusit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicati in numerar din casieria societatii sau din cont, cu titlul de ,,avans spre decontare”, dar nereturnati.

Verificarile sunt continuate inclusiv in vederea determinarii unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operatiunilor economice fictive.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice.”

author avatar
Andrei Coman
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger