AcasăNewsCarmen Adamescu cere ajutor de la stat ca sa-si traga parte dintr-o...

Carmen Adamescu cere ajutor de la stat ca sa-si traga parte dintr-o avere de un miliard de euro!

Una dintre cele mai bogate femei din Romania sta cu mana intinsa la bugetul statului ca sa divorteze. Si nu-i vorba ca nu ar avea bani, ci asa e invatata. Sa-si rezolve problemele cu banii altora. Carmen Adamescu Palade, posesoara unei averi impresionante, a cerut instantei de judecata ajutor public judiciar pentru a divorta de Dan Adamescu.

Carmen si Dan Adamescu au o avere estimata la aproape un miliard de euro, cei doi facand bani cu nemiluita din contractele cu statul. Acum, ca vrea sa divorteze de “taticul consignatiilor”, doamna Adamescu are o lista obisnuita de pretentii pentru o femeie in situatia ei: isi doreste ca procesul sa fie judecat la secret, divortul sa fie pronuntat din vina lui, iar ea sa fie despagubita cu zece milioane de euro “pentru ca a suferit ca o sotie inocenta”. Plus, jumatate din avere.

Saraca milionara

Ca are pretentii de la sot, e treaba ei, dar Carmen Adamescu merge mai departe cu milogeala si cere si de la stat. Concret, in cadrul procesului de divort intentat de curand, satula fiind de jignirile si escapadele lui Adamescu, milionara s-a plans judecatorilor ca nu are bani de taxe si nici de avocati. Ca atare, a facut repejor o cerere tupeista, ca nu o doare mana, si a solicitat “ajutor public judiciar”. Pentru cei care nu stiu si au o situatie financiara mai precara (cei cu bani au aflat demult de fenta asta cu pleasca de la stat), de ajutorul public judiciar poate beneficia “orice persoana fizica, in situatia in care nu poate face fata cheltuielilor unui proces sau celor pe care le implica obtinerea de consultatii juridice, in vederea apararii unui drept sau interes legitim in justitie”. Potrivit legii, pot beneficia de achitarea integrala a cheltuielilor aferente unui proces persoanele ale caror venituri sunt mai mici de 500 de lei net pe luna, pe membru de familie. In cazul in care veniturile sunt pana in 800 de lei, statul deconteaza doar 50% din cheltuieli. Instanta poate dispune si ca taxele judiciare sa fie platite in 48 de rate, daca justitiabilul nu isi permite sa le achite integral. Legiuitorul a mentionat ca la capitolul venituri intra si banii obtinuti din chirii sau profitul obtinut din calitatea de actionar al unei societati comerciale.
Altfel spus, doamna Adamescu s-a simtit amarata si a facut toate demersurile la Judecatoria sectorului 1, acolo unde a intentat divortul, pentru a primi si ea ajutor de la stat. Pana sa-l si primeasca, judecatorii au deranjat-o putin pe doamna Adamescu, cerandu-i frumusel sa indice toate sursele de venit si bunurile detinute, atat in tara, cat si in strainatate. Abia apoi se vor pronunta asupra cererii. Si ca sa intelegeti in ce situatie penibila s-a pus Carmen Adamescu, va reamintim ca aceasta detine la acest moment, impreuna cu Dan Adamescu, magazinul Unirea din Bucuresti (pe care doamna il conduce), Hotelul Rex din Mamaia, Hotelul Intercontinental din Bucuresti, clubul de fotbal Otelul Galati si publicatiile Romania Libera si Academia Catavencu.

Intai a fost Dinu Patriciu

Carmen Adamescu nu e om cu bani care apeleaza la ceea ce se numeste “ajutor public judiciar”. Au facut-o multi milionari, printre care si defunctul Dinu Patriciu, posesor la acea vreme a unei averi de doua miliarde de euro. In cadrul procesului de partaj cu sotia Dana, Patriciu a solicitat si el judecatorului ajutor de la stat pentru plata taxelor si a avocatilor.

author avatar
Andrei Coman
2.933 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger