Cauta

Care sunt principalele mituri despre albirea dentară?

Ca orice alt tratament de estetică dentară, albirea dinților continuă să fie un subiect controversat, conturându-se numeroase mituri în jurul său. Înainte de a proceda la un astfel de tratament, zâmbetul trebuie să fie curat și sănătos.

Astfel, procedurile de profilaxie dentară sunt indicate înaintea oricărui tratament dentar. Profilaxia implică detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow și fluorizare.

Albirea dentară, moft sau investiție?

Haide să analizăm mai întâi cele mai comune mituri referitoare la tratamentul de albire dentara și adevărul din spatele lor.

În realitate, efectul variază în funcție de persoană. Factorii principali care determină durata albirii dentare sunt: tipul de smalț, obiceiurile alimentare, viciile și igiena dentară. Igienizarea orală de minim 2 ori pe zi și efectuarea procedurii detartrajului în mod regulat, menține dinții albi până la 3 ani, după tratamentul estetic dentar.

Albirea nu este pentru oricine. Dantura trebuie să se prezinte într-o stare perfectă, așadar consultul stomatologic prealabil este inevitabil. De exemplu, pacienții care suferă de gingivită, parodontoză sau sensibilitate la nivelul dinților, exclud posibilitatea tratamentului de albire în condiții optime.

În acest caz, medicii recomandă albirea dentară profesională cu lămpi și lasere, în clinici specializate pentru obținerea unor rezultate vizibile.

E adevărat că, dacă dinții tăi sunt mai sensibili, atunci tratamentul de albire ar putea să îi vulnerabilizeze mai mult. În această situație, medicul îți va prescrie un tratament corespunzător.

Dacă tratamentul estetic dentar este realizat într-o clinică de specialitate cu ajutorul echipamentelor performante, smalțul dinților tăi nu va avea de suferit.

Cum ne schimbă viața procedura albirii dentare?

Multe persoane consideră că rezultatul obținut în urma albirii dentare va fi un alb nenatural. Acest lucru poate fi adevărat dacă alegi să îți albești dantura acasă, deoarece tratamentul dentar efectuat în clinicile stomatologice, nu predispune la astfel de riscuri. Nuanța exactă pe care pacientul și-o dorește se va stabili anterior începerii tratamentului, prin consultarea catalogului și analizarea fizionomiei și a tenului.

Medicul te sfătuiește, însă rezultatul depinde de alegerile personale. Igiena dentară, evitarea fumatului, realizarea detartrajului și consultațiile stomatologice periodice te aduc mai aproape de câștigarea unui zâmbet imaculat.

Ultimele stiri

  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Exit mobile version