AcasăNewsULTIMA ORĂ Incendiu Matei Balș. Bilanțul tragic crește la 6 morți (UPDATE)

ULTIMA ORĂ Incendiu Matei Balș. Bilanțul tragic crește la 6 morți (UPDATE)

balsCare este starea pacienților cu Covid-19 transferați de la Institutul „Matei Balș”. Audierile continuă! / foto: Realitatea Plus

Zeci de pacienți infectați cu Covid-19 au fost transferați la alte spitale din București în urma incendiului de la Institutul Matei Balș. Unii dintre bolnavii mutați erau în stare gravă. Dar Ministerul Sănătății a dat asigurări că starea lor de sănătate s-a stabilizat de ieri până astăzi.

UPDATE 14.06. Ministerul Sănătății a făcut o rectificare despre al șaselea deces. În urma unei erori de comunicare, MS anunțase că a decedat o femeie în vârstă de 58 de ani care a inhalat fum și a suferit arsuri pe o suprafață de 2% din suprafața corporală. 

Victima este de fapt un bărbat în vârstă de 70 de ani. „Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”, a transmis Ministerul Sănătății.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE 13.43 O altă pacientă grav rănită în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul Universitar din Bucureşti, acolo unde fusese transferată după incendiul de vineri. Bilanțul tragediei de la „Matei Balș” a ajuns la 6 morți, transmite Realitatea Plus.

Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum și cu arsură de 2% din suprafața corporală, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii. Iniţial, patru persoane au fost găsite fără viaţă în zona în care au izbucnit flăcările. O a cincea victimă s-a stins la un alt spital, după transfer.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

53 de bolnavi au fost transferați vineri dimineață în urma incendiului. Trei dintre ei au fost intubați în unitățile sanitare în care au ajuns, însă doar unul din cauza faptului că organismul i-a fost afectat de incendiu, transmite Mediafax. Erau mai mulți pacienți în stare gravă, în secțiile de terapie intensivă.

Vestea bună este că niciunul dintre acești pacienți nu și-a pierdut viața și sunt îngrijiți de medicii din spitalele în care au fost transferați.

Iată care e situația, sâmbătă dimineață, a pacienților transferați de la ”Matei Balș”!

  • La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.
  • La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.
  • La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.
  • În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.
  • La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.
  • La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.
  • Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

Ancheta continuă

O echipă mixtă formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani au reluat, sâmbătă, cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit la un pavilion al Institutului „Matei Balş” din Capitală, unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19.

La Poliţia Capitalei vor fi audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul care a fost de gardă în noaptea producerii incendiului. Este vorba despre medicul Cătălin Apostolescu, infecţionistul care a spart geamurile pentru a putea ajunge la pacienţii care strigau după ajutor. Tot sâmbătă, vor fi efectuate la INML necropsiile cadavrelor, relatează Agerpres.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. În urma incidentului, cinci persoane și-au pierdut viața. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată. Procurorii şi poliţiştii efectuează o anchetă în acest caz, într-un dosar de ucidere din culpă.

author avatar
Andreea Vlad
222 afisari

1 COMENTARIU

  1. CINE RĂSPUNDE ÎN AFARA FEMEII DE SERVICI ?
    JOHANNIS, CITU, VOICULESCU, ARAFAT ?
    BINE CA JOHANNIS E MULȚUMIT

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger