AcasăNewsCare este cea mai rapida metoda de imbarcare in avion?

Care este cea mai rapida metoda de imbarcare in avion?

Metoda de imbarcare Steffen inseamna economie de timp si bani

De ani intregi, companiile aeriene se straduiesc sa descopere care este cea mai rapida metoda de imbarcare a pasagerilor in avion si nu fara un motiv bine intemeiat. Mai putin timp dedicat urcarii in aparatul de zbor, gasirii si apoi ocuparii locurilor inseamna bani. Studii recente au demonstrat ca o companie economiseste pana la 30 de dolari pe zbor pentru fiecare minut mai putin petrecut la imbarcare.

Metoda de imbarcare Steffen inseamna economie de timp si bani

Cum traim vremuri destule de crancene din punct de vedere financiar, un astrofizician de la Laboratorul National Fermi, din Illinois, s-a gandit la o solutie pentru scurtarea timpului consumat cu urcarea calatorilor in avion. E drept, pana acum nicio companie nu s-a aratat intersata de schema logica intocmita de savantul Jason Steffen, dar acesta nu isi pierde speranta. Dar ce propune  mai exact astrofizicianul? Practic,  Steffen pledeaza pentru inlocuirea metodei traditionale care presupune imbarcarea pasagerilor din spate in fata cu una revolutionara. Aceasta ar insemna asezarea calatorilor dupa principiul un loc da, unul ba, pornind de la fereastra, continuand cu randul din mijloc, iar apoi cu cel de la marginea culoarului. Potrivit lui Steffen, astfel, 72 de calatori cu bagaje in maine ar umple avionul si si-ar gasi si ocupa locurile in doar 3 minute si 36 de secunde, fara sa se calce in picoare si fara sa se deranjeze unii pe altii.

Din spate in fata dubleaza timpul

Astrofizicianul nu a fost contactat de nicio companie aeriana, dar nu isi pierde speranta

Folosind metoda standard, din spate in fata, acelasi aparat de zbor se va umple cu acelasi numar de pasageri, adica 72, in 6 minute si 54 de secunde.  O alta metoda de imbunatatire a timpului de imbarcare ar fi ocuparea tuturor locurilor de la fereastra, apoi a celor din mijloc, iar in final a celor de la margine. Timpul dedicat aceastei operatiuni ar fi de 4 minute si 13 secunde, o durata mult mai mare decat cea obtinuta cu ajutorul metodei Steffen.

author avatar
Alina Creanga
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger