Fie pentru că trec printr-o perioadă mai stresantă ca de obicei, fie pentru că suportă mai greu căldura, pe timpul verii, unele persoane ajung să aibă probleme cu somnul. Și să constate că se trezesc dimineața obosiți, de parcă nu ar fi dormit deloc sau prea puțin.
Ce ar fi de făcut pentru a ajuta organismul să se odihnească mai bine? O idee ar fi stabilirea unei ore de somn, și anume o rutină când vine vorba de mersul seara la odihnă.
Care ar fi ora ideală pentru a merge la somn
Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, cunoscutul neurochirurg, o rutină sănătoasă de somn poate aduce odihna dorită. Reputatul medic a dezvăluit ora de somn pe care o respectă personal.
Și pe care o recomandă: ora 10 seara. Totodată, profesorul spune că e ideal ca persoana care se pregătește să doarmă să închidă televizorul, astfel încât în camera de somn să fie cât mai multă liniște.
„Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil.
Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.
Prof. Ciurea: „Fără aer condiționat pentru că…”
Și încă un aspect important la care a făcut referire cunoscutul medic, mai ales că suntem în plină vară și nu au lipsit perioadele cu zile caniculare și nopți tropicale, semn că nici după lăsarea întunericului nu au fost valori termice tocmai ușor de suportat pentru cei care tolerează mai greu căldura. Și anume, profesorul recomandă să nu se doarmă în camere în care aerul condiționat e pornit.
„Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”,a mai adăugat celebrul neurochirurg Vlad Ciurea.