AcasăNewsCardurile romanilor, atacate din benzinariile OMV Petrom

Cardurile romanilor, atacate din benzinariile OMV Petrom

Presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, indeamna la calm si recomanda clientilor CEC Bank sa fie atenti cu cardurile lor

Mai multe banci romanesti au fost avertizate ieri asupra unui atac informatic din afara tarii. CEC Bank a blocat 17.000 de carduri.  Frauda a avut loc prin POS-urile benzinariilor.

Presedintele CEC, Radu Gratian Ghetea, indeamna la calm si recomanda clientilor CEC Bank sa fie atenti cu cardurile lor

Bancile din Romania au fost in ultimele zile tinta unor atacuri informatice din afara tarii. Potrivit Visa Europe, este vorba de o bresa de securitate in baza de date a unui procesator.  ”S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati. Ei trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita”, a precizat directorul general al Visa Europe Romania, Catalin Cretu.

Bancherii indeamna la calm

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a luat cunostinta de frauda si indeamna la calm. ”Conform Comisiei de Carduri din cadrul ARB, nu ne asteptam ca posesorii de carduri sa fie afectati. Daca se constata tranzactii suspecte, clientii trebuie sa se adreseze bancilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor”, sustin reprezentantii ARB, asociatie condusa de Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank. Aceasta a fost prima si singura banca ce a luat ieri masura blocarii a circa 17.000 de carduri, care vor fi inlocuite pe cheltuiala CEC Bank.

Frauda prin POS-uri din benzinarii

Potrivit unor surse, scurgerea de date ar fi avut loc de la benzinariile OMV Petrom, mai exact de la procesatorul de plati facute prin POS-urile (point of sales – cititor de card bancar) aflate in cele peste 150 de unitati de vanzare a carburantilor companiei. Reprezentantii OMV Petrom nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

author avatar
Arpad Dobre
1.038 afisari

2 COMENTARII

  1. Am vazut ca intre timp a declarat si OMV ceva, deci ne mai linistim. Au spus ca datele clientilor lor nu sunt stocate in sistemele interne OMV si sunt direct transferate bancii in forma criptata.
    Oricum, eu mi-am verificat cardurile si nu am nicio problema cu ele.

  2. Cu ceva timp în urmă, au circulat mai multe zvonuri despre copieri ale datelor de pe card făcute de angajaţii staţiilor OMV, care mai apoi pasau datele cardului unor complici, pentru a fi folosite. Păgubaşii, reali sau inventaţi, au pomenit de staţia OMV Coposu şi alte câteva.

    Ştiind ce comportament porcesc au avut în mai multe împrejurări, ce companie de rahat sunt şi ce fel de derbedei angajează pentru a purta uniforma lor de clovn cu dungi şi vestă roşie, nu e de mirare.

    Alte voci din presă pomenesc de hackuirea VISA, Euronet etc dar aceste organizaţii nu au fost până acum nici măcar bănuite în vreun alt caz, în timp ce OMV (în incidentul din trecut) au fost prinşi cu ea în mână, deci sunt suspecţi.

    ~Nautilus

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger