AcasăNewsCardul de sanatate. Ce le cere ministrul Sanatatii medicilor de familie in...

Cardul de sanatate. Ce le cere ministrul Sanatatii medicilor de familie in contextul problemelor sesizate de catre pacienti

In conditiile in care si marti au fost pacienti care au sesizat oficialilor probleme aparute in privinta utilizarii cardului de sanatate – devenit obligatoriu incepand cu 1 mai – ministrul Sanatatii a facut un apel, de aceasta data indreptat catre medicii de familie.

Mesajul lui Nicolae Banicioiu vine la doar o zi dupa ce social-democratul aflat in fruntea Ministerului Sanatatii se adresa furnizorilor din sistem. Concret, Banicioiu le cere, marti, medicilor de familie sa isi faca meseria ca si pana acum, mai exact „sa respecte drepturile pacientilor care sunt contribuabili la sistemul de sanatate”, atragand atentia asupra gaptului ca implementarea sistemului bazat pe utilizarea acestui card de sanatate „nu trebuie sa reprezinte un pretext pentru neacordarea serviciilor medicale la care pacientii au tot dreptul”.

Mai precis. tinand cont de faptul ca sesizarile venite din directia pacientilor au adus in atentia oficialilor ministerului faptul ca anumiti medici de familie „refuza acordarea asistentei medicale motivand blocarea sistemului informatic de preluare a cardului de sanatate”, reprezentantii MS atrag atentia, prin intermediul unui comunicat, „tuturor medicilor de familie ca, in conformitate cu contractul pe care il au incheiat cu casele de asigurari de sanatate sunt obligati sa acorde asistenta medicala pacientilor de pe listele lor”.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger