AcasăNewsCardul de sanatate a blocat intregul sistem

Cardul de sanatate a blocat intregul sistem

Desi reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate dadeau asigurari ca nu se inregistreaza mari probleme la nivel national, tot mai multi medici de familie se plang ca au mari batai de cap din cauza cardurilor de sanatate.

Luni, in prima zi cand cardurile de sanatate au devenit obligatorii, au aparut intarzieri mari la inregistrarea acestora sau in momentul in care medicii incercau sa emita retete compensate.

Marti, situatia a devenit si mai grava, exista numeroase momente in care sistemul pur si simplu s-a blocat. „Am avut cazuri grave, pacienti care sunt bolnavi cronic si carora nu le-am putut oferi o reteta compensata”, a fost reactia mai multor medici.

In cel putin 20 de judete si in Bucuresti s-au inregistrat momente in care sistemul computerizat a dat chix. Asta si pentru ca au fost cazuri in care au existat si 9.000 de incercari de activare de carduri pe secunda.

Tot mai multi medici si pacienti se plang ca este inuman ceea ce se intampla. In schimb, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate continua sa dea asigurari ca totul este sub control.

Mai mult, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, ii ameninta pe medici ca „vor primi avertismente sau penalizari in diverse procente daca refuza sa acorde tratament pacientilor fara card. Vom veni si cu sanctiuni mult mai drastice, cum ar fi intreruperea contractului. Nu se poate ca noi sa dam toate conditiile, iar medicii sa refuze pacientii pentru ca nu au card de sanatate”.

author avatar
Cristi Ionita
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger