AcasăNewsCard special pentru un job bine platit in UE

Card special pentru un job bine platit in UE

Dovada. Inginerii vor avea un card care le va atesta profesionalismul in toate statele UE

Comisia Europeana va lansa anul viitor cardul profesional, un instrument care va permite specialistilor romani sa obtina un loc de munca bine platit in UE.

Dovada. Inginerii vor avea un card care le va atesta profesionalismul in toate statele UE

Cardul profesional, care va fi valabil in intreaga UE, va echivala diplomele de studii si va contine informatii despre experienta profesionala si studiile posesorului. In prezent, cei care vor un job in UE trebuie sa isi echivaleze diplomele de studiu, iar experienta profesionala nu prea este luata in seama. „Vrem sa facilitam demersurile administrative ale specialistilor calificati. Vrem sa le permitem, in caz ca doresc sa se stabileasca intr-un alt stat, sa efectueze demersurile administrative mai simplu”, a declarat seful Directiei Pietei Interne din Comisia Europeana, Pierre Delsaux.

In Romania, aceste carduri vor fi eliberate de Centrul pentru Recunoasterea Diplomelor (CRD) si vor inlocui teancurile de dosare cu zeci de adeverinte si atestate profesionale care mai sunt inca necesare in prezent la angajarea in strainatate.  Primii pe lista CRD vor fi specialistii din sistemul sanitar, arhitectii si inginerii.  Comisia Europeana estimeaza ca, pana in 2020, piata muncii din  UE are nevoie de 16 milioane de angajati bine pregatiti profesional.

author avatar
Arpad Dobre
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger