AcasăNewsCaracatita companiilor infiintate de Firea ocupa Primaria Capitalei. Si bugetul!

Caracatita companiilor infiintate de Firea ocupa Primaria Capitalei. Si bugetul!

Federatia Sindicatelor din Administratie Bucuresti Romania sustine ca se fac presiuni uriase pentru ca angajatii Primariei Capitalei sa fie transferati la noile companii municipale create de Gabriela Firea.  Ca pe vremea lui Jimmy Hoffa, frate: orice mijloace sunt bune numai ca afacerea sa mearga!

„Se fac presiuni pentru reducerea drastica a bugetelor de investitii in administratiile care se ocupa in prezent de buna gestionare a orasului, pentru ca banii sa mearga la aceste companii – structuri paralele si nefunctionale care nu fac altceva decat sa redirectioneze bugetele administratiei publice locale. Cu alte cuvinte, banii contribuabililor, in loc sa fie alocati catre institutiile de stat, merg catre niste societati comerciale conduse si coordonate de persoane numite in functii pe criterii necunoscute de opinia publica”, se arata intr-un comunicat al Federatiei. Practic, pentru ca aceste companii, unite intr-o megastructura care arata fix precum o caracatita desprinsa parca din filmele cu mafiotii anilor 40-60 din America, sa inceapa sa devina afaceri functionale. Afaceri care sunt girate de la inaltime de chiar Gabi Firea. Oamenii nu conteaza, business-ul sa mearga, banii sa curga si sa imbogateasca prin ricoseu pe cei ce trebuie sa fie bogati. Sub nasul nostrum se construieste afacerea mileniului in Bucuresti!

Finantarea caracatitei Firea

In septembrie anul trecut, CGMB a aprobat majorari de capital in suma totala de peste 410 milioane lei pentru noile companii, plus credite fara dobanda pe un an, pentru plata salariilor, capital de lucru si finantarea activitatii curente, in valoare de 129,2 milioane lei. Ulterior, in decembrie, s-au mai aprobat majorari de capital de peste 272 milioane lei la aceste companii, banii urmand sa fie folositi in principal pentru cumpararea de utilaje, echipamente, aparatura, mobilier, birotica, mijloace de transport si imobile. Companiile din holdingul municipal au estimat ca vor avea, la finalul lui 2018, un numar total de 8.437 de salariati, venituri insumate de peste un miliard de lei, cheltuieli de circa 988 milioane lei si profit net cumulat de aproape 58 milioane lei. Circa jumatate dintre cei 8.437 preconizati pentru finalul lui 2018 vor lucra in cadrul a doar doua dintre aceste societati, respectiv la Compania Municipala Paza si Securitate (3.050) si la Trustul de Cladiri Metropolitane (1.046).

author avatar
Andrei Coman
1.207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger