AcasăNewsCaracal: 7 zile de haos şi incompetenţă

Caracal: 7 zile de haos şi incompetenţă

Se împlineşte o săptămână de când românii asistă înmărmuriţi la o bâlbâială fără precedent a autorităţilor. A celor care, chipurile, sunt plătiţi să-i apere, să-i salveze, să le asigure dreptul fundamental: dreptul la viaţă. Ororile de la Caracal nu poartă doar semnătura lui Gheorghe Dincă, ci şi a tuturor instituţiilor. O anchetă mai dezastruoasă nici că s-a pomenit, plecând de la cel mai mic funcţionar până la cel mai mare. Procurori, poliţişti, specialişti, şefi, şefuţi, toţi se împiedică unii de alţii rezultând o debandadă monstruoasă.

Ieri a ieşit public Felix Bănilă, şeful DIICOT. Mai bine tăcea. De la el am aflat că nu ştim nimic, nu avem nicio certitudine. De fapt, toată declaraţia lui Bănilă s-a bazat pe „nu avem”, „nu ştim”, n-am găsit”, „n-am văzut”. În schimb, ne-a anunţat că monstrul Gheorghe Dincă are două drepturi pe care autorităţile sunt obligate să i le respecte: la apărare şi la inviolabilitatea domiciliului. „Vreau să vă aduc la cunoştinţă în mod oficial faptul că până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului”.  Aşa a început şeful procurorilor anti-mafia conferinţa de presă: cu NIMIC! După 7 zile, anchetatorii au NIMIC, în schimb România are zeci de fete dispărute, răpite, ucise sau trimise la produs. Dar ce să-i ceri lui Bănilă? El a trimis o echipă la Caracal formată din procurori specializaţi în infracţiuni economice. A trimis-o pe Giorgiana Hosu să ancheteze crimele, procuroarea visând doar conturi de milionari. Poliţiştii, alţi bulversaţi ai sistemului, alergau ieri ca disperaţii prin Caracal după un pont primit de la vrăjitoare. Vă daţi seama? Acum ar verifica şi dacă le-ar spune cineva că o barză umblă în cioc cu probele. De ce toate astea? Pentru că marii anchetatori ai României nu sunt în stare, nu pot, nu ştiu, nu sunt pregătiţi, nu sunt instruiţi. Fiecare dintre ei s-a zbătut pentru un loc călduţ, un salariu bunicel şi o pensie liniştită. Pentru că România n-are un Corrado Cattani, n-are un CREIER care să organizeze o anchetă ca la carte, cu fler şi cu dăruire. România are, în schimb, unele dintre cele mai puternice reţele de trafic de carne vie, are interlopi miliardari în Mexic, are zeci de copii dispăruţi.

author avatar
Maria Iordache
319 afisari

2 COMENTARII

  1. cred ca toti operatorii 112 ar trebui sa vada filmul APEL DE URGENTA.(the call) cu Halle Berry…stie cum sa reactioneze…iar ucigasului i-as da pentatol de sodiu (scopalamina) sa spuna tot adevarul

  2. Articolul, cu preambul cu tot, reflecta o realitate.
    Dar cum s-a ajuns aici nu ne spune nimeni nu spune, in afara aberatiilor cu coruptia si alte demente.
    Nimeni nu spune ca, dupa 30 de ani de ”reforme” nemiloase, cinice si salbatice ale institutiilor statului, a statului insusi, am obtinut acest rezultat.
    Papusarii externi care au ordonat, pina la detaliu, aceasta distrugere programata, verificind cu salbaticie daca ordinele s-au executat, de groaza ca Romania sa nu se mai ridice vreodata in genunchi, macar, dar si de groaza de ”comunism”(citeste nationalism), au adus aceasta tara la stadiul de entitate amorfa si nefunctionala.
    Iar daca vreun roman indrazneste cumva sa-i infrunte, il calca in picioare.
    In curind vom deveni UN BORDEL ATIT DE MARE, INCIT VOM DEPASI CUBA DIN PERIOADA LUI BATISTA, DICTATOR INSTALAT ACOLO DE UNII AFLATI LA 180 KM DE COASTELE INSULEI.
    Cuba si-a obtinut librtatea prin lupta si lucrarea unui patriot, Fidel Castro, dar Romania nu va reusi aceasta, cel putin pe durata secolului 21.
    Asa ca, nu mai scrieti articole bizare, ca si cind v-ati adresa unor prosti.
    Adunati-va dracului si, macar, dati dovada de mai multa demnitate.
    IAR DACA PUTETI, DATI O MINA DE AJUTOR, NU LOVITURI DE NATURA SA ANEANTIZEZE SI CE A MAI RAMAS DIN ROMANIA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger