AcasăNewsCaptură record la Bechet! Incredibil ce au găsit polițiștii de frontieră într-un...

Captură record la Bechet! Incredibil ce au găsit polițiștii de frontieră într-un camion! Valorează 3 milioane de euro

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Captură de proporții la Bechet. Într-un camion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, polițiștii de frontieră au găsit mai multe cutii cu medicamente.

Peste un milion de comprimate conținând substanță activă din categoria drogurilor de risc, în valoare de peste 3 milioane de euro, au fost descoperite de la Bechet.

Poliția de Frontieră a anunțat, marți, 29 august, că „poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet – judeţul Dolj au descoperit, într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui, mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă alprazolam, ce se regăseşte pe lista drogurilor de risc”.

Potrivit comunicatului de presă, camionul era condus de un cetăţean bulgar, „iar cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu bărbatul în stare de arest preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc”.

Valoarea de piață, estimată la peste 3 milioane de euro

Potrivit Poliției de Frontieră, aceasta este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piață fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Camionul a ajuns la frontieră duminică dimineață. La volan se afla un bărbat de 52 de ani, cetățean bulgar. În momentul în care polițiștii de frontieră au controlat mijlocul de transport, au dat peste cutiile cu medicamente, care, din câte s-a anunțat oficial, se aflau în compartimentul pentru marfă.

Ce destinație avea șoferul

„În data de 27.08.2023, în jurul orei 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 52 de ani, la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat controlul fizic al ansamblului rutier. Astfel, în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport au fost descoperite, pe lângă marfa transportată, mai multe cutii cu medicamente. În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Întreaga cantitate de medicamente a fost trimisă spre expertiză la laboratorul de specialitate, rezultatul fiind pozitiv.

În cauză, cercetările sunt continuate de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul PTF Bechet, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă, fiind emis mandat pentru 30 de zile”, a mai precizat Poliția de Frontieră.

author avatar
Andrei Coman