AcasăNewsCaptură de proporții. 17 pistoale ascunse într-un camion, descoperite la Vama Calafat...

Captură de proporții. 17 pistoale ascunse într-un camion, descoperite la Vama Calafat – FOTO

sursa foto: politiaromana.ro

Captură de proporții, la intrarea în țară. Mai multe arme au fost descoperite ascunse într-un camion.

O persoană a fost prinsă în flagrant, la Vama Calafat, în timp ce transporta ascunse, într-un camion, nu mai puțin de 17 pistoale calibru 9 mm, fără serie și fără muniția aferentă. Ce a urmat?

Din câte au anunțat, marți, autoritățile, persoana în cauză – cetățean străin – nu ar fi putut prezenta documentele de proveniență pentru acestea. Armele au fost ridicate pentru cercetări.

Unde erau ascunse armele

sursa foto: politiaromana.ro

„La data de 10 iunie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au documentat activitatea infracțională a unei persoane (cetățean străin), cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

Astfel, aceasta a fost prinsă în flagrant delict de către polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Calafat la intrarea în țară, în timp ce ar fi transportat într-un camion, ascunse în interiorul și în paravantul cabinei, 17 pistoale, calibrul 9 mm, fară serie și fără muniția aferentă, pentru care persoana în cauză nu ar fi putut prezenta documentele de proveniență”, anunță, marți, IGPR, într-un comunicat.

sursa foto: politiaromana.ro

Potrivit sursei citate, cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică. „Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale”, comunică IGPR.

Reținut pentru 24 de ore

Cetățeanul intrat în vizorul autorităților române a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți, 11 iunie, urmează să fie dus în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

„În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, persoana în cauză a fost reţinută de către poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

În cursul zilei de 11 iunie a.c., aceasta urmează să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Calafat cu propunere de arestare preventivă”, mai anunță IGPR.