AcasăNewsCaptură de peste 2 milioane de euro la PTF Giurgiu. Ce au...

Captură de peste 2 milioane de euro la PTF Giurgiu. Ce au găsit poliţiştii într-un TIR și ce s-a întâmplat cu șoferul

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Un control derulat de către polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu asupra unui automarfar (TIR) condus de un cetățean bulgar a scos la iveală o cantitate semnificativă de țigări. Oamenii legii au stabilit că e vorba despre 9.000.000 de țigarete de contrabandă, estimate la circa 2,3 milioane de euro.

Poliţia de Frontieră a anunțat, luni, că la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, în 10 iunie, în jurul orei 23.00, pentru a intra în țară, la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, un cetățean bulgar în vârstă de 53 de ani.

Potrivit sursei citate, șoferul transporta, conform documentelor prezentate, recipiente din sticlă, din Bulgaria în Cehia.

Șoferul, reținut pentru 24 de ore

Un control atent asupra încărcăturii din automarfar a scos la iveală nu mai puțin de 900 de baxuri ce conţineau țigări. Valoarea țigaretelor a fost estimată la aproximativ 2,3 milioane de euro.

„În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra încărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, prin metoda capac, 900 de baxuri ce conţineau 9.000.000 de țigarete de contrabandă.

Țigările, în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de euro (11.250.000 de lei) au fost indisponibilizate, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, se menționează în comunicatul pe care l-a transmis luni, 12 iunie, Poliția de Frontieră.

author avatar
Andrei Coman
508 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adica au gasit 900 de baxuri. Dar cifra nu era asa mare de senzatie si au scris 9 mil de tigari! Cu filtru sa fara ba bagabontilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger