AcasăNewsCapitele de peste 100 de milioane de dolari

Capitele de peste 100 de milioane de dolari

Cel mai scump tablou impresionist

O lucrare  din seria ”Meules” (Capite) a pictorului francez Claude Monet a fost cumparata marti New York pentru suma de 110,7 milioane de dolari in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby’s. Un pret record pentru o panza a artistului francez impresionist.

Cel mai scump tablou impresionist

Tabloul de 72 x 92 cm face parte dintr-o serie pictata de Monet in timpul iernii 1890-1891 in casa din Giverny, in Normandia. O alta lucrare din aceasta serie a fost vanduta in noiembrie 2016 de casa Christie’s din New York pentru suma de 81,4 milioane de dolari.
Ca si cealalta, tabloul adjudecat infatiseaza o capita de fan vazuta in amurg. „Credem ca oamenii care o vor vedea vor fi de acord ca este inca un exemplu inca si mai frumos decat cel vandut in 2016”, a explicat pentru AFP curatorul Julian Dawes. Proprietarul tabloului scos la vanzare, un colectionar anonim, l-a cumparat in 1986 in cadrul unei licitatii la Christie’s, din New York, pentru doar 2,5 milioane de dolari. Recordul precedent pentru o pictura de Monet dateaza din mai 2018. In cadrul unei licitatii organizate de casa Christie’s, la New York, „Nymphéas en fleurs” a fost cumparat pentru suma de 84,6 milioane de dolari.

author avatar
Andrei Coman
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger