AcasăNewsCapitanul vasului Costa Concordia, in arest la domiciliu. AFLA de ce nu...

Capitanul vasului Costa Concordia, in arest la domiciliu. AFLA de ce nu a fost, de fapt, ultimul om ramas pe nava!

Barca de salvare in apropiere de vasul de croaziera Costa Concordia

Capitanul vasului de croaziera Costa Concordia a sustinut, marti, in fata magistratilor, ca nu a abandonat nava si ca a cazut, pur si simplu, intr-o barca de salvare, in timp ce incerca sa ajute pasagerii sa scape de pe vaporul esuat. In urma audierilor, Francesco Schettino a fost trimis in arest la domiciliu, la resedinta sa de langa orasul italian Napoli.

Barca de salvare in apropiere de vasul de croaziera Costa Concordia (foto: Agerpres)

Capitanul navei Costa Concordia, esuata vineri noaptea, dupa ce a lovit un banc de nisip, a sustinut in timpul audierilor de marti, de la Toscana, ca nu a abandonat nava si ca s-a implicat in operatiunea de salvare a pasagerilor, titreaza Daily Mail. Francesco Schettino a oferit si un motiv pentru care a parasit pachebotul inainte ca toti oamenii aflati pe nava sa ajunga in siguranta pe uscat: a cazut, pur si simplu, intr-o barca de salvare, in timp ce incerca sa ajute oamenii sa paraseasca nava. „Pasagerii se ingramadeau pe punte straduindu-se sa incapa in barcile de salvare. N-am avut nici macar vesta de salvare pentru ca o dadusem unui pasager„, ar fi declarat capitanul. La finalul celor trei ore de audieri, Francesco Schettino a fost eliberat din custodia autoritatilor, fiind trimis in arest la domiciliu.

Capitanul Costa Concordia a refuzat ordinul de a se intoarce pe vas, pentru a coordona operatiunile de salvare

Costa Concordia, marturii terifiante: Pasagerii s-au luptat cu membrii echipajului pentru a se salva

Capitanul vasului de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia, a fost arestat – VIDEO

Marturii emotionante ale romanilor aflati pe vasul de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia

Numarul mortilor in urma naufragiului navei Costa Concordia a ajuns la 11, iar cel al disparutilor la 24, potrivit celui mai recent bilant dat publicitatii de autoritatile italiene. Vasul de croaziera a esuat in apropiere de Insula Giglio, vineri noapte, dupa ce a lovit un banc de nisip. Ancheta declansata de autoritati urmeaza sa stabilieasca exact cauzele producerii tragediei. Capitanul este suspectat ca s-ar fi apropiat foarte mult de tarm, pentru a saluta un coleg aflat pe uscat, lucru negat de Francesco Schettino. Acesta este acuzat de abandonare a navei si omor prin imprudenta si daca va fi gasit vinovat, risca pana la 15 ani de inchisoare. Potrivit presei italiene, capitanul ar fi refuzat ordinele Pazei de Coasta de a se intoarce la bordul navei pentru a coordona operatiunea de salvare a turistilor si a angajatilor aflati inca pe vasul esuat in Mediterana. La momentul producerii dramei, la bordul pachebotului Costa Concordia se aflau peste 4.200 de oameni.

[youtube]xCEBMjbaURI[/youtube]

328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger