AcasăNewsCapitanul navei Concordia, acuzat de omor multiplu

Capitanul navei Concordia, acuzat de omor multiplu

Nu era decat o singura barca de salvare pentru 150 de pasageri, iar la unele veste de salvare nu functionau luminile de avertizare

Capitanul si secundul navei de croaziera Costa Concordia scufundata langa Insula Giglio, Italia, au fost arestati si urmeaza a fi acuzati de omor din culpa.

Nu era decat o singura barca de salvare pentru 150 de pasageri, iar la unele veste de salvare nu functionau luminile de avertizare

Autoritatile, care au deschis o ancheta cu privire la scufundarea navei avand la bord 4.234 de pasageri si membri ai echipajului, spun ca Francesco Schettino, 52 de ani, capitanul, a parasit vasul inainte de a asigura evacuarea tuturor pasagerilor. Aceasta se adauga la greseala de a manevra nava prea aproape de tarm, unde s-a izbit de roci submarine si la proasta gestionare a unei situatii de urgenta, la care a contribuit si lipsa de profesionalism a secundului, Ciro Ambrosio. Din cei 3.216 de pasageri recuperati de echipele de salvare, 989 sunt italieni, 569 germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croati, 108 rusi, 74 austrieci, 70 de romani, dintre care 50  erau membri ai echipajului, 60 elvetieni, 46 brazilieni, 46 japonezi.

Pe nava se mai aflau si olandezi, ucrainieni, sud-coreeni, britanici, australieni, canadieni. Se continua cautarea celor dati disparuti, despre care se crede ca s-au refugiat pe tarm. Pana acum, s-au confirmat trei morti.

author avatar
Adina Mutar
814 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger