AcasăNewsCapitanul Costa Concordia a refuzat ordinul de a se intoarce pe vas,...

Capitanul Costa Concordia a refuzat ordinul de a se intoarce pe vas, pentru a coordona operatiunile de salvare

(foto: Agerpres)

Noi informatii difuzate de presa italiana, citata de CNN, scot la iveala faptul ca Francesco Schettino, capitanul vasului Costa Concordia, esuat vineri in apropiere de Insula Giglio, in Mediterana, a refuzat ordinele primite de la Paza de Coasta de a reveni la bordul navei, pentru a coordona operatiunile de salvare a celor 4.200 de persoane aflate in pericol.

(foto: Agerpres)

Capitanul Francesco Schettino, arestat sambata, la cateva ore de la naufragiul vasului Costa Concordia, este acuzat de abandonarea navei si omor prin imprudenta. Din informatiile publicate de „Corriere della Serra” si preluate de CNN reiese ca Schettino ar fi parasit vaporul inainte ca toti oamenii aflati la bord sa fie salvati si, mai mult, ar fi refuzat ordinul unui oficial al Pazei de Coasta, al carui nume nu a fost facut public, de a reveni pe vas pentru a coordona operatiunile care ii aduca in siguranta pe oscat pe cei peste patru muu de turisti si membri ai echipajului, aflati in pericol.

Costa Concordia, marturii terifiante: Pasagerii s-au luptat cu membrii echipajului pentru a se salva

Francesco Schettino va fi audiat, marti. Potrivit procurorului italian Francesco Verusio, capitanul risca pana la 15 ani de inchisoare. Se pare ca Schettino ar fi oferit informatii contradictorii autoritatilor cu privire la situatia pachebotului Costa Concordia, dupa ce nava a lovit un banc de nisip si a inceput sa se inline, provocand panica in randul oamenilor aflati la bord.

Capitanul vasului de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia, a fost arestat – VIDEO

O parte din conversatia avuta de capitan cu oficialii Pazei de Coasta a ajuns in posesia jurnalistilor italieni, din discutie reiesind ca Schettino ar fi refuzat sa revina pe vas. „Trebuie sa va intoarceti la bord… Trebuie sa coordonati operatiunea de salvare. Capitane, acesta e un ordin”, suna o parte a conversatiei. „Eu comand acum. Ati abandonat nava si acum veti merge (inapoi) sa coordonati interventia”, i-ar fi mai comunicat oficialul Pazei de Costa capitanului vasului Costa Concordia.

Marturii emotionante ale romanilor aflati pe vasul de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia

Una dintre ipotezele luate in calcul de catre anchetatori, in legatura cu posibilele cauze ale producerii tragediei din Mediterana, in urma careia sapte oameni au murit, 40 au fost raniti si 29 sunt inca disparuti, este greseala umana. Exista voci care spun ca Schettino ar fi dus vasul foarte aproape de tarm, pentru a-si saluta un coleg aflat pe uscat. Mai mult, capitanul este acuzat ca nu a emis un mesaj S.O.S, imediat dupa ce vasul Costa Concordia a lovit bancul de nisip. Printre cei peste 4.200 de oameni aflati la bordul vasului de croaziera s-au aflat si cateva zeci de romani.

[youtube]Gnw2kYobNd0[/youtube]

596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger