AcasăNewsCapitanul Costa Concordia, 16 ani de inchisoare

Capitanul Costa Concordia, 16 ani de inchisoare

Francesco Schettino, capitanul de pe Costa Concordia, vas care a naufragiat in 2012, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare.

Schettino a fost gasit vinovat, de Tribunalul din Grosseto, de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului. 32 de persoane si-au pierdut viata in urma incidentului din 2012, cand vasul Costa Concordia, lung de peste 300 de metri, a naufragiat din cauza unor manevre nepotrivite indeplinite de Schettino.

Procurorii italieni solicitasera 26 de ani de inchisoare pentru Schettino. In schimb, capitanul de pe Costa Concordia a plans in fata judecatorilor, si-a asumat raspunderea pentru accident, dar a afirmat ca nu poate fi gasit vinovat pentru uciderea celor care si-au pierdut viata in timpul actiunilor de evacuare a pasagerilor.

Procurorii au solicitat si incarcerarea preventiva a lui Schettino, pana la finalul procesului, dar magistratii din Grosseto au respins aceasta solicitare pe motiv ca este foarte posibil ca procesul sa fie unul de lunga durata, iar arestarea preventiva a capitanului ar fi o masura abuziva.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger