AcasăNewsCapitanul Concordiei a fugit cu gacica de pe nava care se scufunda...

Capitanul Concordiei a fugit cu gacica de pe nava care se scufunda

Amanunte uluitoare si zguduitoare ies la iveala in legatura cu tragedia navei de croaziera Costa Concordia. Capitanul s-a purtat ca un las, fugind cu o „insotitoare frumoasa”.

Ministerul Mediului a declarat stare de urgenta in zona, din cauza combustibilului scurs in apa

Martorii spun ca putin inainte de a se intampla tragedia, capitanul, in varsta de 52 de ani,  se retrasese cu o „insotitoare, o dama bine”, in timp ce pasagerii se distrau cu un numar de magie.

Numarul de „magie”

Din cauza capitanul Francesco Schettino sunt sapte morti, 29 de disparuti, iar pagubele totale se ridica la un miliard de dolari

Dansatoarea de cabaret Rosalyn Rincoln tocmai intrase intr-o cutie. Cand s-o „taie” magicianul, aceasta a simtit lovitura si inclinarea navei si a zbierat sa fie scoasa afara. Pe urma, s-a iscat panica. Secundul a fost cel care a anuntat ca nava trebuie abandonata si a dat cateva instructiuni echipajului. Dupa numeroase marturii, capitanul Francesco Schettino a fugit printre primii, impreuna cu insotitoarea, inainte de ora 12 noaptea. Oamenii au crezut ca se va intoarce.

Capitanul, dus a fost

O conversatie telefonica inregistrata intre Capitania portului si comandantul navei Costa Concordia, Francesco Schettino, arata ca acesta a refuzat sa urce din nou la bord, pentru a evacua pasagerii. Intr-un apel la 00.42, comandantul a anuntat: „Nu mai putem urca la bord deoarece nava este pe punctul de a cabra la pupa”. „Acum, mergeti la prora, urcati pe scara de salvare si coordonati evacuarea”, i-a ordonat un ofiter de la capitanie. „Trebuie sa ne spuneti cati oameni sunt, cati copii, femei, pasageri, numarul exact din fiecare categorie. Ce faceti? Abandonati operatiunile?” Schettino raspunde: „Nu, sunt aici, coordonez operatiunile”. Ofiterul nu s-a lasat inselat. „Comandante, este un ordin, eu comand acum, ati anuntat abandonarea navei, trebuie sa mergeti la prora, sa urcati din nou la bord si sa coordonati interventia”. Comandantul l-a asigurat ca se va intoarce, dar nu a facut-o, ba mai avea tupeul sa-i intrebe pe ofiterii de la Capitanie cate cadavre sunt.

Revolta de pe „Bounty”

Potrivit anchetei, la bord ar fi existat si o „revolta” a echipajului, care a decis evacuarea inaintea unui ordin formal al capitanului. Pasagerii, panicati, nici ei nu mai ascultau ordinele echipajului, iscandu-se haos. Atmosfera pare intr-adevar desprinsa din tragedia Titanicului. Ca tot declarase capitanul unui reporter „Dnes” aflat la bord, ca lui ii place meseria de lup de mare, ca are multe situatii neprevazute, provocatoare. „Dar n-as fi vrut sa fiu capitanul Titanicului.” Ghinionul pasagerilor ca a fost!

author avatar
Adina Mutar
958 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger