AcasăNewsCapitala, sub avertizare de vant. Apelul primarului Firea

Capitala, sub avertizare de vant. Apelul primarului Firea

In ultimele ore, Capitala s-a aflat sub incidenta unei atentionari nowcasting de vant puternic.

Motiv pentru care a transmis un mesaj public adresat celor care sunt in masura sa ia masuri care sa inlature orice urma de risc la adresa sigurantei oamenilor. „Fac apel la detinatorii de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice, prismatice, TV screen-uri, mesh-uri) sa ia toate masurile de punere in siguranta a acestora, astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru cetateni. De asemenea, santierele, lucrarile edilitare deschise in Capitala trebuie asigurate, imprejmuite si semnalizate corespunzator, iar operatorii de cabluri sau servicii publice trebuie sa aiba echipe de interventie in teren, astfel incat sa actioneze, in caz de nevoie, pentru solutionarea imediata a unor eventuale incidente. Echipe mobile ale Politiei Locale vor monitoriza in teren structurile publicitare, santierele deschise in Capitala si vor lua masuri imediate in cazul in care acestea pot reprezenta factori de risc pentru siguranta cetatenilor”, a transmis primarul Capitalei.

Mai mult, din cate se mai precizeaza in comunicatul facut public de Primaria Generala, Gabriela Firea a cerut ca si semafoarele si indicatoarele sa fie verificate de catre responsabilii de la Administratia Strazilor, astfel incat sa se descopere situatiile in care aceste ar putea fi afectate de intensificarile vantului.

Amintim ca avertizarea nowcasting Cod galben de vant emisa luni, prin intermediul careia ANM transmite ca se pot semnala rafale de 55-65 km/h in Capitala, este valabila pana la ora 17.

71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger