AcasăNewsCapitala si mai multe judete din tara, sub COD GALBEN de ninsori...

Capitala si mai multe judete din tara, sub COD GALBEN de ninsori si vant!

E nevoie de anvelopele de iarna si in octombrie, daca ninge!

A treia zi de Craciun a venit cu ninsori in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in Bucuresti. Meteorologii au emis atentionari COD GALBEN, precizand ca se vor semnala, pe langa fulgi, si precipitatii mixte, fiind posibila aparitia poleiului. De asemenea, sunt anuntate intensificari ale vantului.

Inca de sambata dimineata, in Bucuresti au cazut primii fulgi de nea, iar la aceasta ora in Capitala ninge ca in povesti, incepand sa se intrevada un strat de zapada. De altfel, Bucurestiul se afla, asemeni mai multor judete din tara, de seara trecuta incepand, si pana azi la ora 20, sub incidenta unei prime atentionari COD GALBEN emise de catre specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Fenomenele specifice iernii vor cuprindde sudul, sud-estul, precum si centrul tarii. De asemenea, vor cadea ninsori si in zona montana- a Carpatilor Meridionali si Orientali, meteorologii asteptandu-se ca stratul de zapada sa depaseasca 20 de centimetri.

Totodata, meteorologii spun ca vantul se va intensifica in sudul Moldovei, Dobrogea, mare parte din Muntenia si in sudul Olteniei, asteptandu-se ca rafalele sa depaseasca 45-55 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

O a doua atentionare COD GALBEN de ninsori, polei si vant intra in vigoare de duminica seara incepand si expira avia luni noapte, la ora 23. In tot acest timp, meteorologii spun ca va continua sa ninga si sa cada precipitatii mixte, iar vantul nu va lipsi nici el din peisaj. Rafalele vor fi mai puternice ca in intervalul precedent, de peste 70 km/h, si se vor semnala in cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei, in Dobrogea, precum si in estul Olteniei. „Incepand de duminica seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, iar in sud si sud-est vor fi abundente si se va depune un strat nou si consistent de zapada. In Lunca Dunarii si in Dobrogea precipitatiile vor fi mixte si se va depune polei”, anunta ANM.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger