AcasăNewsCapitala si 16 judete, sub COD GALBEN de ploi insemnate si vant

Capitala si 16 judete, sub COD GALBEN de ploi insemnate si vant

Adio soare si temperaturi ridicate, specifice, mai degraba, sezonului estival! Vremea redevine mohorata, reapar ploile, iar in zilele urmatoare gradele din termometre vor cobori simtitor.

Tabloul descris mai sus nu e, insa, valabil pentru toata tara, ci doar pentru Bucuresti si 16 judete din sudul, sud-estul si centrul tarii, care se afla fie partial, fie total sub umbrela unui COD GALBEN de precipitatii si vant. Vremea schimba foaia incepand din aceasta noapte, mai exact de la ora 22, cand va intra in vigoare atentionarea emisa in aceasta dimineata de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie, iar ploile se vor mentine cel putin pana la aceeasi ora a zilei de miercuri.

Din cate anunta meteorologii, precipitatiile – in special sub forma de aversa, cu caracter torential, descarcari electrice, vant si grindina (izolat) – se vor semnala in mare parte din Muntenia, precum si in Olteania si zona de sud a Transilvaniei. Ploile vor depasi la nivel local 25 l/mp, posibil si dublul acestei cantitati, respectiv 45-50l/mp, insa doar izolat, potrivit ANM. Dupa cum spuneam, nici vantul nu va lipsi din peisaj, iar intensificarile vor fi puternice, de peste 60 km/h, indeosebi in Oltenia, si chiar de peste 70-80 km/h, la munte.

Nu in ultimul rand, e bine sa aveti in vedere faptul ca racirea vremii va continua si miercuri.

347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger