AcasăNewsCapitala si 11 judete, sub COD GALBEN. Atentionari de vant puternic!

Capitala si 11 judete, sub COD GALBEN. Atentionari de vant puternic!

UPDATE: Atentinarile nowcasting de vant au fost prelungite, dupa cum urmeaza: pana la ora 16 se mentine un COD GALBEN de vant, pentru judetele  Dambovita, Prahova, Buzau si local in judetele Braila, Ialomita si Calarasi. Vantul va sufla cu peste 50 km/h.

De asemenea, pana la ora 18.10, meteorologii se asteapta ca vantul sa sufle in continuare cu putere, in judetele Constanta si Tulcea, cu viteze de pana la 60-65 km/h.

Pe langa ploaia care cade deja de cateva ore bune in Capitala, un alt fenomen isi face simtita din plin prezenta, ingreunandu-le misiunea bucurestenilor care au ales sa plece de acasa cu umbrele – si nu cu pelerine- care sa-i apere de ploaie.

Vantul sufla cu destula putere atat in Capitala, cat si in 11 judete ale tarii, cel putin pana la orele pranzului. Iar meteorologii de la ANM au oferit precizari suplimentare, prin intermediul a doua atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN.

Astfel, de la primele ore ale zilei incepand, si pana la pranz, respectiv pana la ora 12, in judetele Constanta si Tulcea rafalele vor fi puternice, fiind posibil ca vantul sa ajunga sa sufle si cu 60-70 km/h.

Totodata, pana la ora 13, se mentine in vigoare o alta atentionare, emisa de aceasta data de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judete din sudul tarii, respectiv Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, precum si pentru doua judete limitrofe Capitalei –  Ialomita, si Ilfov. Din cate spun specialistii, cel putin pana la oara amintita, se vor semnala rafale de pana la 55-65 de kilometri/ora.

E important de mentionat si faptul ca, din aceasta dimienata a intrat in vigoare si atentionarea de ninsori, emisa deunazi de ANM, pentur 28 de judete, si valabila pana vineri dimineata.

sursa foto: reporterntv.ro

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger