AcasăNewsCapitala se topeste: Bucurestiul, dar si mai multe judete, sub COD PORTOCALIU...

Capitala se topeste: Bucurestiul, dar si mai multe judete, sub COD PORTOCALIU de CANICULA!

Ca si in zilele precedente, caldura mare e la ordinea zilei. Pe final de Cuptor, Canicula a pus simtitor stapanire pe mare parte din tara. Duminica, atat locuitorii din Capitala, cat si cei din 12 judete din sudul si estul tarii vor avea de suportat temperaturi de pana la 39 de grade Celsius.

Asadar, harta Romaniei va fi partial colorata in portocaliu, corespunzator unui Cod de canicula emis pentru aceste regiuni, mai precis in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv in Capitala, precum si in Ialomita, Calarasi, Braila, Galati si Vaslui. Totodata, zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau se regasesc, pe parcursul ultimei zile a saptamanii sub o astfel de avertizare. Meteorologii mentioneaza ca temperaturile maxime indicate de termometre pot ajunge la 38-39 de grade. Nu in ultimul rand, e important de avut in vedere faptul ca disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cum deja in Bucuresti este foarte cald, e recomandabil sa tineti cont de sfaturile medicilor si sa nu iesiti din casa sau sa va expuneti prelungit la soare in perioada pranzului si pana dupa-amiaza, cand indicele de confort termicdepaseste pragul critic.

Canicula persista, duminica, si in alte regiuni ale tarii, cu mentiunea ca maximele nu vor depasi 37 de grade. Este vorba despre Oltenia, Muntenia, precum si mare parte din zona Moldovei si Dobrogei.

Din pacate pentru cei care sperau ca valul de caldura foarte ridicata sa se risipeasca in prima zi a saptamanii, meteorologii precizeaza ca temperaturile crescute se vor mentine, in sudul si esutl tarii, si in primele zile ale saptamanii urmatoare.

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger