AcasăNewsCapitala. Noi perchezitii in cazul presupusului medic, in urma altor plangeri

Capitala. Noi perchezitii in cazul presupusului medic, in urma altor plangeri

Pacientii vor scoate bani din buzunar pentru consultatii

Politistii din Bucuresti au facut din nou perchezitii in cazul barbatului suspectat ca ar fi practicat, fara drept, profesia de medic. Totul, dupa ce s-au primit noi plangeri in speta de fata.

Perchezitiile de joi au vizat atat locuinta, cat si cabinetul medical in care isi desfasura activitatea  barbatul „banuit de savarsirea infractiunilor de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, inselaciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material in inscrisuri oficiale si folosire a instrumentelor false”.

Iata ce au transmis politistii de la Capitala, intr-un comunicat:

„Ulterior datei de 27 februarie a.c., si in urma apelului public legat de acest dosar, alte cinci persoane au sesizat Sectia 11 Politie cu privire la faptul ca in urma unor anunturi gasite pe internet au mers la un cabinet de ortopedie, din sectorul 3, pentru consult medical de specialitate, unde au platit sume de bani pentru consultatie si sedinte de recuperare, unui barbat care a pretins ca este specialist ortoped, desi acesta nu era medic si nu avea specializare in domeniul mentionat, totodata folosind parafa medicala falsificata.

In urma extinderii cercetarilor au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie, fiind ridicate mai multe bunuri si inscrisuri, printre care aparatura medicala, documente financiar contabile si buletine de analize medicale.

Din investigatii a rezultat ca peste 70 de persoane au apelat la serviciile medicale oferite de cel in cauza, toate persoanele urmand a fi contactate, pentru a se stabili daca au solicitat sau nu servicii medicale acestuia.

Prejudiciul creat prin savarsirea faptei a fost estimat la 200.000 de lei.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, falsificare de instrumente oficiale, fals material in inscrisuri oficiale si folosire a instrumentelor false, cu barbatul in stare de retinere. Urmand a fi prezentat magistratilor.”

Tanarul de 26 de ani fusese retinut in prima faza pe 26 februarie.

author avatar
Andrei Coman
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger