AcasăNewsCapitala intra sub COD GALBEN de ploi. Mai multe judete vor fi...

Capitala intra sub COD GALBEN de ploi. Mai multe judete vor fi sub COD PORTOCALIU

Meteo, 17 noiembrie. Ploi în mai multe zone din țară

Vremea intoarce din nou foaia, de aceasta data pe final de iunie. Sunt asteptate din nou ploi insemnate in foarte multe zone din tara.

Astfel, meteorologii au emis doua avertizari – una tip COD GALBEN, cealalta COD PORTOCALIU.

Prima avertizare include si Bucurestiul si va fi in vigoare in intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23. Administratia Nationala de Meteorologie transmite ca „incepand din a doua parte a noptii de marti spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului si va cuprinde majoritatea regiunilor, iar in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul si estul Transilvaniei cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp si izolat 40…50 l/mp”. Mai mult, se mentioneaza ca in special in estul si sud-estul tarii vor fi perioade in care vor aparea averse cu caracter torential, insotite de tunete si fulgere, vant cu intensificari, dar si grindina.

Cealalta avertizare, tip COD PORTOCALIU, intra in vigoare miercuri dimineata, la ora 9, si ramane in vigoare pana la ora 23. Specialistii transmit ca atat in judetele Prahova, Buzau, Vrancea, Covasna, cat si in zona de deal si de munte a judetelor Dambovita, Arges, Valcea, Bacau si Brasov va ploua abundent. Cantitati de apa ce ce vor acumula s-ar putea situa intre 40-50 l/mp, posibil si 60-70 l/mp, dar pe arii restranse.

Vestile despre vreme nu sunt deloc bune nici pentru intervalul de dupa cel la care se face referire in aceste avertizari. Meteorologii spun ca va continua sa ploua in majoritatea regiunilor pana sambata.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger