AcasăNewsCapitala, în carantină de Paște? Scandal în coaliție din cauza unui document...

Capitala, în carantină de Paște? Scandal în coaliție din cauza unui document exploziv. A fost publicat fără știrea lui Cîțu

carantinaCapitala, în carantină de Paște? Scandal în coaliție din cauza unui document exploziv. A fost publicat fără știrea lui Cîțu

O nouă decizie a ministrului Sănătății creează haos în coaliția de guvernare. Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru ordinul care stabilește noi criterii pentru carantinarea localităților. Potrivit noilor reguli, Capitala ar putea intra în carantină de Paște.

Un ordin al Ministerului Sănătății, semnat de Andreea Moldovan, care prevede că nivelul de testare pentru Covid și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI vor fi luate în calcul alături de rata de incidență pentru instituirea carantinei, a fost publicat marți în Monitorul Oficial a fost.

Se pare că ordinul a fost publicat fără informarea lui Florin Cîțu, susțin surse guvernamentale, potrivit Digi 24. Andreei Moldovan îi este reproșat faptul că nu a anunțat nimic despre ordinul semnat. Mai mult, nici secretarul de stat Raed Arafat nu a fost informat de această decizie, potrivit surselor guvernamentale.

„După ce a propus Andreea Moldovan aceste măsuri, au venit alte decizii, cele care s-au implementat deja, care au fost adoptate cu argumentul că sunt necesare ca să nu ajungem la carantine. Automat s-a renunțat la alte discuții. Andreea Moldovan a făcut o fixație pe chestiunea cu carantina.”, spun aceleași surse.

Andreea Moldovan: „Bucureștiul e de carantinat”

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat că nu a discutat personal cu premierul, dar că documentul a fost discutat și votat în Comitetul Tehnico-Științific, care e un comitet interministerial și în care se decid și hotărârile CNSU.

Aceasta a spus că decizia de a plasa sau nu o localitate în carantină nu se bazează doar pe acești indicatori, ci e „mult mai complexă”. Andreea Moldovan a precizat că noul ordin este „mai obiectiv” comparativ cu cel vechi, deoarece are indicatori cuantificabili. Noutatea este că se referă și la zone metropolitane, unde oamenii circulă mult între localități. După părerea sa, Bucureștiul se încadrează la localitățile care pot fi carantinate: „Dacă luăm în calcul vechea grilă de analiză, și pe acea grilă Bucureștiul e de carantinat”.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, din Monitorul Oficial. Acesta a precizat marți seara că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină.

author avatar
Andreea Vlad
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger