AcasăNewsCapitala e sub COD PORTOCALIU de canicula. Ce maxime au anuntat meteorologii!

Capitala e sub COD PORTOCALIU de canicula. Ce maxime au anuntat meteorologii!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Ziua de miercuri e si mai calda decat primele doua zile ale saptamanii in curs, cel putin in Capitala, unde, daca luni si marti au fost maxime incadrabile intr-un Cod galben de canicula, de aceasta data pentru data de 29 iulie meteorologii au considerat ca se impune emiterea unui Cod portocaliu.

In aceeasi situatie sunt si alte sase judete din sudul Romaniei – Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi si Ilfov. Pentru acestea, inclusiv pentru Bucuresti, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au anuntat maxime de 38-39 de grade. Pe langa temperaturile caniculare, si disconfortul termic va fi accentuat, drept urmare va este recomandat sa respectati sfaturile medicilor si in mod special evitati sa stati prea mult sub razele soarelui, la orele pranzului si pana spre dupa-amiaza, cand caldura se mai domoleste.

E important de amintit, insa, faptul ca miercuri va fi cald si in alte regiuni. Este vorba despre  sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei, precum si local in Dobrogea. In aceste zone, meteorologii spun, in textul avertizarii Cod galben, valabile pentru ziua in curs, ca termometrele pot arata valori maxime de 35 si pana la 37 de grade Celsius.

author avatar
Cristina Stefan
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger