AcasăNewsCapitala: De luni iese in trafic primul autobuz electric!

Capitala: De luni iese in trafic primul autobuz electric!

De luni, 16 martie incepand, pe strazile Capitalei va circula primul autobuz electric. Pana sa poata ajunge o solutie aleasa de catre calatorii bucuresteni, acesta va fi testat, vreme de doua saptamani.

Mai exact, autobuzul va rula pe linia 104, si va strabate traseul Cora Pantelimon- Piata Operei. Primul dintre ele pleaca de la autobaza in prima zi a saptamanii viitoare, cu putin inainte de orele pranzului. In intervalul in care mijlocul de transport SOR EBN 10.5, fabricat de compania ceha SOR Libchavy, va fi in teste pe traseu, reprezentantii RATB vor sa vada cum anume se va comporta autobuzul, tinand cont de conditiile traficului rutier din Bucuresti.

Autobuzul electric  SOR EBN 10.5 poate transporta peste 80 de calatori, avand 85 de locuri, iar autonomia bateriilor este de maximum 250 de kilometri, in conditiile in care trebuie incarcate timp de 7-8 ore. Pentru amatorii de date tehnice, RATB a oferit si cateva detalii despre autobuzul cu pricina: are un motor asincron racit cu lichid, Skoda Electric, o instalatie electrica Cegelec si acumulatori Winston Battery/Lithium – ion.

Mai trebuie mentionat si faptul ca programul de testare al autobuzelor electrice este derulat de Primaria Municipiului Bucuresti si Regia Autonoma de Transport Bucuresti.

207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger