AcasăNewsCapitala, afectatata de ceata. Ce au anuntat meteorologii pentru urmatoarele ore in...

Capitala, afectatata de ceata. Ce au anuntat meteorologii pentru urmatoarele ore in Bucuresti si alte 15 judete!

Desi multora li se poate parea ca atmosfera creata de ceata e mai degraba una demna de poveste, nu la fel de incantati sunt soferii, a caror misiune in trafic e serios ingrenata de prezenta stratului gros de pacla.

Pana la orele amiezei zilei de joi, Capitala si mai multe judete din tara sunt vizate de mai multe atentionari nowcasting COD GALBEN de ceata. Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) informeaza ca vizibilitatea va fi serios redusa, local sub 200 de metri si posibil, chiar si sub 50 de metri, cel putin pana la orele 17, in judetul Olt, in sudul Doljului, dar si in Dobrogea.

Situatia va fi la fel de incarcata, la nivel atmosferic, si in Braila, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum si in zona de sud a judetelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzau. De asemenea, afectate de CODUL GALBEN de ceata sunt si ariile situate la iesirea din Capitala. Astfel, conform ANM, zona preoraseneasca Bucurestilor va fi cuprinsa de ceata, pana la ora 17.

Totodata, fenomentul amintit va fi prezent si in zonele joase din Mures, Sibiu si Covana, atentionarea nowcasting emisa de ANM pentru aceste judete fiind valabila pana la ora 16.Soferii din judetele mentionate sunt sfatuiti sa conduca manifestand atentie sporita, date fiind contitiile meteo nefavorabile si faptul ca ceata va acoperi drumurile nationale si europene aferente perimetrelor amintite, precum si Autostrazile Bucuresti-Constanta si Bucuresti- Pitesti. De asemenea, conducatorilor li se recomanda prudenta in trafic, mentinerea unei distante suficiente fata de autoturismele aflate in fata, pe sosea, dar si folosirea luminilor de ceata.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger