AcasăNewsCapcane pentru soferi, marca Nelu Iordache

Capcane pentru soferi, marca Nelu Iordache

Atata timp cat firma „Romstrade” face profit, lui Nelu Iordache nu-i pasa ca ambulantele si autospecialele pompierilor nu au cum sa ajunga la cei din Otopeni

Santuri neingradite, guri de canal acoperite cu scanduri fragile si gropi nesemnalizate care ar putea inghiti si un camion – acestea sunt conditiile de care „beneficiaza” localnicii din Otopeni, „gratie” milionarului Nelu Iordache, care incaseaza 258 de milioane de euro si isi trateaza clientii ca pe ultimii oameni.

Atata timp cat firma „Romstrade” face profit, lui Nelu Iordache nu-i pasa ca ambulantele si autospecialele pompierilor nu au cum sa ajunga la cei din Otopeni

Proprietarii din cartierul „Ferme” din Otopeni sunt complet desconsiderati de milionarul Nelu Iordache, patronul firmei „Romstrade”, care a paralizat intreaga zona cu lucrari incepute dupa ureche, ce par departe de finalizare.

Primarul Gheorghe Silviu Constantin este multumit, fiindca pana acum nu a cazut nimeni in gropile nesemnalizate ale celor de la „Romstrade”

In timp ce muncitorii se relaxeaza pe langa garduri, iar utilajele zac in mijlocul drumului, fiindca nu au combustibil, localnicii fac slalom printre gropile adanci de pana la patru metri.

Unii localnici s-au incumetat sa iasa cu autoturismele, insa au circulat cu viteza redusa, pentru a observa din timp gropile adanci de patru metri

Chiar daca au case de sute de mii de euro – unii detin in zona respectiva adevarate castele, estimate la cateva milioane de euro – si masini scumpe la poarta, de jumatate de an localnicii au redescoperit mersul pe jos.

Scandurile subtiri care acopereau gura de canal au cedat sub greutatea masinilor

Asta deoarece santurile uriase si gurile de canal nesemnalizate corespunzator fac drumurile impracticabile.

Soferul autoutilitarei care trebuia sa aprovizioneze un magazin din cartierul „Ferme” a cautat un loc pe unde sa se strecoare, insa fara succes

Unii s-au resemnat deja si au tras masinile pe dreapta, pe stradutele laturalnice, la cateva sute de metri de casele lor, pentru a nu ajunge in fiecare zi la service.

„Trebuie sa car marfa in brate”

Cei mai afectati sunt insa cei care detin in zona mici afaceri – magazine, restaurante etc. –, fiindca firmele care se ocupa de aprovizionare nu au cum sa transporte marfurile la destinatie.

In timp ce muncitorii de odihnesc la umbra, utilajele stau in mijlocul drumului

„Efectiv, nu am cum sa trec. Nu au lasat suficient spatiu. Drumul e blocat din doi in doi metri. Ba o groapa, ba un sant, ba un morman de pamant. Ar fi trebuit sa se gandeasca inainte de a face praf toate drumurile deodata. Trebuie sa car marfa in brate”, a declarat, cu naduf, soferul unei autoutilitare care incerca sa se strecoare printre „capcanele” puse de oamenii lui Nelu Iordache.

Daca blocarea unei masini care aprovizioneaza magazinele din zona poate nu pare o problema majora, este interesant de vazut pe unde va trece ambulanta in cazul unui om care a suferit un infarct, iar secundele ii sunt numarate, sau autospecialele pompierilor, in cazul unui incendiu pe cale sa se extinda.

„Nici in Bucuresti nu-s toate lucrarile semnalizate”

Gheorghe Silviu Constantin, primarul orasului Otopeni, care i-a oferit lui Nelu Iordache contractul de 258 de milioane de euro, sustine ca situatia e roz in cartierul „Ferme”. „Saptamanal se intruneste comandamentul care se ocupa de lucrari si totul decurge conform planului. Muncitorii s-au mai certat cu oamenii nemultumiti, dar le-am zis sa-si vada de treaba lor si sa nu-i bage in seama. Lucrarile sunt semnalizate la capat de drum. Sunt guri de canal descoperite si santuri neingradite, dar pana acum n-a cazut nimeni. Acum, ce sa zic… Nici in Bucuresti nu-s toate lucrarile semnalizate”, a declarat Silviu Constantin reporterilor „National”.

author avatar
eNational
1.736 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger