AcasăNewsCANNES 2017: Razboiul peliculelor

CANNES 2017: Razboiul peliculelor

Festivalul international de film de la Cannes se deschide maine cu 19 filme in competitia pentru Palme d’or, dar exista zeci de alte pelicule care vor fi proiectate in cadrul festivalului in diferite selectii. Atentie, Cannes implineste anul acesta 70 de ani!

60 de filme 20 milioane de euro buget si mult glamour

Aceasta intalnire mondiala a cinematografiei va fi deschisa miercuri seara de Monica Bellucci in calitate de maestra de ceremonie, inainte de proiectarea ultimului film al regizorului francez Arnaud Desplechin, ”Ismael’s Ghosts”. Pe afis se succed numele a numeroase vedete. Australianca Nicole Kidman va veni pe Croazeta pentru un serial si trei filme, dintre care doua in competitie — ”The Beguiled” de Sofia Coppola si ”The Killing of a Sacred Deer”, al regizorului grec Yorgos Lanthimos.

Monica Bellucci<br >maestră de ceremonie

Frantuzoaica Isabelle Huppert, incununata de recentul succes al filmului ”Elle” (doua Globuri de Aur), va urca treptele festivalului alaturi de Jean-Louis Trintignant, pentru noul lungmetraj al lui Michael Haneke, ”Happy End”. Cu, cine stie, un al treilea Palme d’Or pentru regizorul austriac.

Cristian Mungiu în juriu

O alta roscata, Julianne Moore, va pasi pe covorul rosu pentru filmul ”Wonderstruck” al americanului Todd Haynes, la fel ca Dustin Hoffman, care pariaza pe steaua in ascensiune a filmului independent din New York, regizorul Noah Baumbach (‘The Stories Meyerowitz’). Si, trebuie sa fim mandri pentru ca suntem si noi reprezentati la nivel inalt. Juriul pentru scurtmetraje si al Cinefondation va fi prezidat anul acesta de regizorul roman Cristian Mungiu, dupa ce a mai facut parte din juriul prezidat de Steven Spielberg in 2013.

author avatar
Catalin Dumitrescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger