AcasăNewsCANNES 2012, Palme d'Or: Regizorul Michael Haneke, castigator cu filmul "Amour" -VIDEO...

CANNES 2012, Palme d’Or: Regizorul Michael Haneke, castigator cu filmul „Amour” -VIDEO

(foto: wikipedia)

Premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2012, editia a 65-a, a fost obtinut, duminica, de pelicula austriacului Michael Haneke, „Amour”. Regizorul a mai primit aceasta distinctie in urma cu trei ani.

(foto: wikipedia)

Trofeul Palme d’Or la editia din 2012 a cunoscutului eveniment cinematografic de la Cannes a fost obtinut de filmul „Amour”, al regizorului Michael Haneke. Acesta a mai fost recompensat cu cel mai important premiu de la Cannes, in editia din 2009 a Festivalului, cu pelicula „Panglica alba”.

Succes romanesc la CANNES: Cristian Mungiu, premiul pentru cel mai bun scenariu cu “Dupa dealuri” – VIDEO

Festivalul de la Cannes, 2012: Cosmina Stratan si Cristina Flutur, premiul pentru interpretare

Unul dintre favoritii la castigarea unui premiu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2012 a fost si regizorul Cristian Mungiu, cu filmul „Dupa dealuri”. Pelicula romaneasca a obtinut, insa, doua premii importante – pentru cel mai bun scenariu, Cristian Mungiu, si pentru interpretare feminina, Cosmina Stratan si Cristina Flutur, protagonistele din „Dupa dealuri”. La randul sau, Mungiu, semnatarul scenariului si al regiei fimului amintit, a obtinut un Palme d’Or, pentru „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, la editia Festivalului de la Cannes din 2007.

[youtube]vrshKIuQyLk[/youtube]

314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger