AcasăNewsCanicula te sufoca? Ce sa faci sa suporti mai usor caldura! ...

Canicula te sufoca? Ce sa faci sa suporti mai usor caldura!

Canicula a colorat in galben si portocaliu harta Romaniei, semn ca a pus stapanire pe mai toate zonele tarii. Temperaturile de peste 39 de grade anuntate de meteorologi, chiar si 41-41 de grade in Campia Romana, se resimt din plin, in special in zona oraselor pline de betoane si fara foarte multa verdeata. Medicii va sfatuiesc sa beti lichide, sa nu mergeti in soare, la mijlocul zilei, si sa va imbracati lejer.

(foto: alba24.ro)

Marti, cel putin, inca vom avea de luptat cu sufocanta canicula. Meteorologii au anuntat cod portocaliu in sudul si estul tarii, celelalte zone fiind colorate cu galben, semn ca si acolo temperaturile vor ajunge la 36-39 de grade. Pentru a suporta mai usor caldura in exces, e bine sa tineti cont de sfaturile medicilor, netrecand cu vederea ca in orele de foc ale zilei in special copiii si varstnicii trebuie sa evite expunerea la soare.

Specialistii Ministerului Sanatatii va recomanda ca, in perioada cu temperaturi foarte ridicate, sa beti multe lichide, intre 1,5 si doi litri de apa, chiar si fara sa asteptati ca organismul sa simta senzatia de sete. Desi multi se ganndesc sa se racoreasca cu o bere rece, la terasa, alaturi de cativa amici, specialistii spun ca nu o deloc o idee buna. In general alcoolul ar trebui evitat, fie ca e vorba de bere, vin sau alte bauturi, pentru ca acestea favorizeaza deshidratarea si ingreuneaza lupta corpului uman cu caldura din aceste zile toride.

Nici cafeaua sau racoritoarele ce contin cafeina si mult zahar nu sunt indicate – cafea, cola sau alte sucuri carbogazoase. Iaurtul este o varianta pentru cei care vor sa inlocuiasca un pahar cu apa cu alt lichid hidratant pentru corp. De asemenea, din alimentatie nu e bine sa lipseasca fructele si legumele proaspete, fie ca e vorba de pepene rosu sau galben, castraveti sau rosii.

De asemenea, aerul conditionat, cel care confera oaza de racoare din mijlocul casei sau al biroului, e bine sa fie folosit cu prudenta. Statul in raza aparatului setat pe temperaturi cu mult mai scazute decat temperatura ambientala nu este recomandat.

In cazul in care sunteti nevoiti sa iesiti in caldura la orele amiezii, medicii va recomanda sa va imbracati lejer, cu haine din materiale cat mai naturale, in culori deschise si sa purtati ceva pe cap- o sepcuta sau o palarie de soare.

Si, in final, o veste buna de la meteorologi: specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca, de miercuri, temperaturile vor mai scadea cu cateva grade in toate regiunile tarii. Doar in sud termometrele vor mai arata maxime de 35-37 de grade.

author avatar
Cristina Stefan
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger