AcasăNewsCanicula se mentine si sambata: sapte judete, sub COD PORTOCALIU, Capitala e...

Canicula se mentine si sambata: sapte judete, sub COD PORTOCALIU, Capitala e sub COD GALBEN

Valul de temperaturi ridicate care a cuprins Romania se mentine si in prima zi de week-end, harta tarii fiind colorata, in majoritatea zonelor, in galben si chiar in portocaliu. Nici Capitala nu scapa de canicula, drept urmare medicii va sfatuiesc sa incercati sa nu va prelungiti sederea la soare, la miezul zilei, pana cel putin pana la amiaza.

Cel mai cald va fi in trei judete din zona vestica a tarii, respectiv in Bihor, Arad si Timis, dar si in est- in judetele din zona Moldovei: Vaslui si Galati, precum si in regiunea de campie a judetelor Bacau si Vrancea, aflate, pe 25 iulie, sub Cod portocaliu de canicula. Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie se asteapta ca maximele sa ajunga la 38 de grade, iar disconfortul termic sa fie „deosebit de accentuat”.

Restul judetelor tarii, cu exceptia a trei din nord- Maramures, Bistrita Nasaud si Suceava, dar si a celor din arcul Carpatic – sunt sub Cod galben de canicula. Pentru aceste zone, inclusiv pentru Bucuresti, meteorologii au anuntat maxime in jurul a 35-37 de grade. Disconfortul termic va fi, de asemenea, pronuntat, indeosebi in zonele de campie.

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger