AcasăNewsCanicula pune stapanire pe mare parte din tara! Temperaturile ajung la 40...

Canicula pune stapanire pe mare parte din tara! Temperaturile ajung la 40 de grade!

Meteorologii au actualizat, miercuri, avertizarea de canicula, valabila pentru mai multe judete din tara. Specialistii ANM au extins CODUL GALBEN si au emis si un COD PORTOCALIU, pentru sase judete din vest.

Nici vorba ca vremea sa se mai racoreasca in urmatorul interval. Dimpotriva. Gradele din termometre se vor apropia de pragul de 40, spre dezamagirea celor care suporta mai greu caldura. Astfel, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au anuntat ca joi si vineri, respectiv pe 8 si 9 august, vremea va fi calda in toata tara. Anumite zone, insa, vor fi afectate de un val de canicula  – Banatul, Crisana, Maramuresul, Oltenia, dar si cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea vestica a Munteniei vor avea temperaturi de peste 36-37 de grade Celsius, si un disconfort termic accentuat. Aceste zone – inclusiv Bucurestiul- se afla sub o avertizare COD GALBEN de canicula.

(foto: ANM)

Totodata, meteorologii informeaza ca situatia va fi si mai fierbinte in sase judete din vestul Romaniei, respectiv Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin si Mehedinti, unde mercurul din termomentre va urca pana la 37 si chiar 40 de grade, iar „disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”.

E bine ca, in intervalul in care sunt valabile atentionarile de canicula, sa tineti cont de sfaturile medicilor, pentru a nu va pune in pericol sanatatea. Va este recomandat sa beti cat mai multa apa si sa nu va expuneti in exces la soare, in special la orele amiezii.

361 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger